Övervinn sömnlösheten med självhypnos

Om meditation inte räcker kanske självhypnos istället är någonting för dig? Med appen Relax & Sleep Well guidar hypnotisören Glenn Harrold dig in i vad som ska vara ett hypnotiskt stadie, bland annat med bakgrundsljud tänkt att lugna sinnet.

Missa inte: Bli piggare – här är prylarna som fixar djupsömnen

Inte nog med att appen påstår sig förbättra sömnen, den ska även ge dig bättre självförtroende genom att upprepa positiva påståenden när du är som djupast i hypnosen.

Relax & Sleep Well by Glenn Harrold
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
Läs mer: glennharrold.com


Somna till avslappnande naturljud

Om röster och avslappnande musik inte fungerar är naturljud möjligen nästa steg att ta. Atmosphere: Relaxing Sounds erbjuder en rad olika naturljud som ska lugna sinnet.

Appen är inte specifikt utvecklad för att förbättra din sömn, utan passar lika bra om du behöver koncentrera dig på en specifik uppgift eller bara vill hitta lite lugn i vardagen.

Atmosphere: Relaxing Sounds
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS

Atmosphere


Digitalt sömnpiller

Digipill utger sig för att vara din digitala medicin för alla tillfällen. Det spelar ingen roll om du vill sluta röka, vill uppnå dina livsmål eller helt enkelt sova gott – Digipill har en guidad meditation för alla.

Läs mer: Här är prylarna som hjälper dig att sova

Digipill

Digipill
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
Läs mer: digipill.com


Sov bättre med vitt ljud

Vitt ljud har visat sig ha alla möjliga effekter på psyket, bland annat sägs det lugna sinnet och öka koncentrationen. Appen White Noise erbjuder mycket mer än så, här hittar du bland annat rosa och brunt ljud samt olika naturljud. Det går till och med spela in egna ljud i din omgivning som du tycker är lugnande.

Betalversionen kostar 11 kronor, men det finns även en något enklare gratisversion tillgänglig.

White Noise
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
Läs mer: tmsoft.com/white-noise


Skapa ditt egna sömnljud

Vill du mixa och trixa fram den perfekta blandningen av lugnande bakgrundsljud? I appen Sleepo väljer och vrakar du mellan allt från stadsljud till sövande toner. Du kan lyssna på ett ljud i taget eller skapa en unik blandning av ljud som passar bäst för just dig.

Sleepo
Ladda ner till Android

Sleepo

Somna till Stephen Fry

Vem tycker inte om en godnattsaga? I appen Calm väljer du mellan att lyssna på kortare, guidade meditationer till längre berättelser, bland annat inlästa av brittiska tv-personligheten Stephen Fry.

Calm

Calm
Ladda ner till Android
Ladda ner till IOS
Läs mer: calm.com

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning