Består dina dagar (och nätter) just nu mest av snörvlande näsor, rethosta och Alvedon? Så här i förkylningstider finns det så klart massor av prylar och teknik som kan ge en hjälpande hand. Här listar vi några av prylarna som vi tycker är coolast på nätet just nu.


Wabbruari

Ta tempen på smart sätt

Att gapa och behålla en termometer i munnen är ingenting som barn alltid är särskillt sugna på (för att inte tala om andra kroppsöppningar…). Det finns massor av olika smarta termometrar för att göra temperaturmätningen smidigare. Den här från Nokia mäter till exempel temperatören på pannan eller i örat. Smidigare – och framförallt mer hygieniskt än termometrar som man måste stoppa i munnen. All data samlas i en tillhörande app för att du ska kunna hålla koll på hur temperaturen förändras allt eftersom, samt vilka läkemedel du tar.

Nokia Thermo
Pris: 899 kr hos Coolstuff


Pacifi

Napp med app...

Om ditt barn fortfarande använder napp är det klart det ska vara en smart sådan. Den här nappen kanske inte ser mycket ut för världen, men är i själva fallet utrustad med både termometer och bluetooth. Med hjälp av tillhörande app får du full koll på ditt barns temperatur i realtid.

Pacif-i
Pris: 41,66 pund (cirka 490 kronor)


Napp termometer

... eller utan app

Tycker du att det här med termometer i nappen låter smart men känner att du inte nödvändigtvis behöver en app för det? Det finns så klart även enklare alternativ där du ser temperaturen direkt på nappen. De är dessutom lite billigare än alternativet ovan.

Clatronic Digital feber termometer napp
Pris: 318 kronor hos Cdon.


Vicks inhalator

Andas lättare

En trend som blir allt större är att använda ånga för att ta hand om bihålor och hals. Det här ska lindra förkylningssymptom såsom täppt näsa och rosslig hals. Vix tillverkar en av de populärare inhalatorerna som ska fixar täpptheten med hjälp av mentol.

Vicks Inhalator V1300EU01
Pris
: 149 kronor hos Cdon.