Nu meddelar Facebook att de i framtiden kommer bannlysa Facebook-sidor som kontinuerligt delar falska nyheter från att annonsera på sajten. Sedan tidigare har Facebook även infört ett förbud för sidor att köra annonsering som länkar till nyheter och inlägg som identifierats som falska av trejdepartsorganisationer.

Missa inte: Varning - lurigt virus sprids via Facebook Messenger - agerar som dina vänner

Tanken är att den nya uppdateringen ska motverkade spridningen av fejkade nyheter på sajten genom att förhindra att de som sprider eländet också kan tjäna pengar på dem, vilket i sin tur gör att de kunnat köpa annonsering för att sprida mer fejkade nyheter.

Facebook har fått skarp kritik inte minst sedan det amerikanska presidentvalet 2016 för hur sajten hanterat spridandet av falsk information.

I samma blogginlägg som meddelar om den nya ändringen säger Facebook att de kommer fortsätta sitt arbete mot fejkade nyheter genom att fortsätta ta bort ekonomiska incitament, bygga teknik som kan identifiera fejkat innehåll och även hjälpa användare att fatta informerade beslut gällande vad de klickar på.