Nu utmanas Blocket från flera håll. Facebooks köp- och säljtjänst Marketplace har precis lanserats i Sverige och det finns även en rad nya tjänster som fokuserar på mobilen. Här är fem populära.

Läs även: Handla tokbilliga prylar från Kina – allt du bör tänka på innan köpet

Wish

Supersajtens nätloppis

Den omtalade shoppingtjänsten Wish har exempelvis lanserat en köp- och säljapp som heter Local. Än så länge är utbudet svenska varor dock ganska begränsat.

Ladda hem för Android
Ladda hem för IOS


Shpock

Köp i mobilen med populära Shpock

Sveriges mest populära köp- och säljapp (efter Blocket) heter Shpock och det som framför allt lockar är att tjänsten är gratis, både för säljaren och köparen. Den är också snabb att använda. Tack vare mobilens platsfunktion ser köparen direkt vilka objekt som finns i närheten, och tack vare kameran blir det lätt för säljaren att skapa en annons.
Shpock kan dock inte riktigt beskrivas som en total konkurrent till Blocket. Båda ägs nämligen av Schibsteds.

Ladda hem för Android
Ladda hem för IOS


Tradera

Auktion på nätet

SV. Den som tycker att det är svårt att sätta ett pris på sina begagnade prylar kan använda Tradera. Det är en nätauktion där köparnas intresse avgör priset. Tradera är stor på webben, men finns också som app.

Ladda hem för Android
Ladda hem för IOS

Surfa till www.tradera.se


Reshopper

Bara för barn

Barn (och föräldrar) kan tjäna stora pengar på att köpa och sälja begagnat. Reshopper, som har specialiserat sig på barnfamiljer, är en av Danmarks största appar. Den finns sedan en tid även i Sverige.

Ladda hem för Android
Ladda hem för IOS


Sellpy

Låt någon annan sälja

Om du inte själv orkar sälja gamla prylar kan Sellpy göra jobbet. Du beställer en leveranspåse och skickar in dina prylar. Sellpy fotograferar prylen, lägger ut annonsen, och i efterhand delar ni på vinsten. Lyckas Sellpy sälja varor för 500 kronor får du knappt 200 kronor.

Surfa till www.sellpy.se