FRÅGA. Det finns alla möjliga prylar för att koppla ihop olika utrustningar. En av de mest praktiska skulle, i mina ögon, vara en fördelare som med en enkel knapptryckning eller avkänning möjliggör att man använder samma hörlur till datorn och till den fasta telefonen.

De flesta småföretagare och många privatpersoner har ju de här två enheterna bredvid varandra. Jag har dammsugit internet för en lösning utan resultat. Har du något förslag, förutom att jag själv ska tillverka en switch?
Tamás

SVAR. Ja, många trådlösa telefoner kör ju tyvärr med en headset-kontakt som är av en annan standard än de vi använder i mobiltelefoner/datorer. Det där är rejält irriterande. Det finns numera dock en del fasta telefoner som kör bluetooth.

Bluetooth är en trådlös standard som används i all sorts teknik, exempelvis bärbara datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Det finns också gott om hörlurar/headset som använder bluetooth. Om du har ett bluetooth-headset och en trådlös telefon med bluetooth så kan du alltså använda samma headset/hörlurar som du gör i exempelvis datorn.

Prisjakt hittar du en lista över fasta telefoner som stödjer bluetooth.
Martin Appel, PC för Alla

Gigaset-SL450
Gigaset SL450 är en fast telefon som har stöd för bluetooth.