Uppdatering 2023-02-17: Alla priser och abonnemang uppdaterade.


I denna artikel:

  • Operatörer med egna nät
    Här jämför vi abonnemangen från de stora operatörerna med egna nät. Bland annat Telenor, Tele2 och Tre.
  • Uppstickare
    Kartläggning av abonnemang från operatörer som använder andras nät. Bland annat Halebop och Hallon.

Att välja rätt mobilabonnemang är inte enkelt. Det är lätt att tappa bort sig bland alla operatörers olika lösningar och erbjudanden. I den här artikeln listar vi abonnemangen från operatörerna i Sverige, såväl stora som små, och går igenom vilken lösning som passar dig bäst.

Vill du hellre ha kontantkort? Här hittar du en jämförelse av alla kontantkort

Hur mycket surf behöver jag?

Det är svårt att säga exakt hur mycket surf som går åt till en viss aktivitet då det varierar beroende vad det är för innehåll du konsumerar. Generellt går det att säga att en gigabyte räcker till 14 timmars musiklyssnande, men det beror såklart på ljudkvaliteten. För filmtittande kan en gigabyte surf motsvara allt från en timme till 20 minuter beroende på filmens upplösning.

Detsamma gäller vanligt surfande i webbläsaren på mobilen. Beroende på vilket typ av innehåll som finns på hemsidan drar det olika mycket surfmängd. Sms å andra sidan drar ingen data, medan mms kan vara dyrt att ladda ned. Flera mobiler visar hur stor bildfilen är när du laddar ned den.

Läs även: Stort test - här är bästa mobilen just nu

Är billigast alltid bäst?

Nej, självklart är billigast inte alltid det bästa för dig, det finns alltid mycket mer än pris som spelar in. Har kundtjänsten ett trevlig bemötande till exempel? Och hur ser täckningen ut?

PTS privat
Post- och telestyrelsen samlar in information om hur täckningen ser ut runt om i landet och klagomål till de olika operatörerna.

I just den här artikeln har vi enbart kartlagt hur de olika operatörerna prismässigt står sig mot varandra. Om du vill ha bättre koll på hur täckningen är där du bor bör du alltid rådfråga operatören i fråga, alternativt gå in på Post- och telestyrelsens hemsida.


Operatörer med egna nät 

Här listar vi priserna på några av abonnemangen från Sveriges största mobiloperatörer. Generellt sett är deras abonnemang dyrare än operatörerna som inte har eget nät, men oftast inkluderar de mer, framför allt när det gäller storleken på surfmängd. De har även vanligtvis fler mobiltelefoner att välja mellan när du tecknar ett abonnemang.

Observera att samtliga priser är uträknade sedan sist artikeln uppdaterades och att priserna kan variera. Vi utgår enbart från abonnemangskostnaden, priset inkluderar alltså inte en mobiltelefon. Vi har inte tagit hänsyn till tillfälliga erbjudanden, det är fullt möjligt att du i slutändan får till ett bättre pris än vad som står här nedan.

Telenor

Telenor operatör
Foto: Telenor

Fria samtal, sms och mms. Du kan även använda din surfpott i USA, Andorra, Turkiet, Schweiz, Serbien, Montenegro, EU/EES, Thailand, Malaysia och Myanmar (Burma). Telenor har numera ingen bindningstid på sina abonnemang. Oanvänd surf sparas inte till nästa månad. Att köpa till extra surf kostar 99-249 kronor för 1-10 gigabyte. Samtliga abonnemang har stöd för 5g.

Läs mer om Telenors abonnemang

Telenor Mobil 5-35 gigabyte
Telenors abonnemang med begränsad surfpott har 5-35 gigabyte surf i månaden och kostar mellan 229 och 399 kronor.

Telenor Mobil Obegränsat
Obegränsat med surf, varav du kan använda 100 gigabyte i EU, USA, Andorra, Turkiet, Schweiz, Serbien, Storbritannien, Montenegro, Thailand, Malaysia och Burma. Kostar 449 kronor i månaden.

Telenor Mobil Obegränsat Plus
Som det vanliga obegränsade abonnemanget, men med vissa extra tillägg. Du får prioriterad kundservice och och hjälp med ID-skydd, där du bland annat kan få juridiskt stöd och psykologhjälp vid identitetsstöld. Kostar 549 kronor i månaden.

Telenor familj
Om du redan har ett Telenor-abonnemang kan du ansluta en familjemedlem för 149 kronor i månaden. Ni kan fördela surfen mellan er och ringer fritt inom familjen, även internationellt. Som mest kan ni vara åtta personer i familjen och behöver inte bo på samma adress.

Tre

Fria samtal, surf och sms och kan användas som hemma i EU/EES. För dig som väljer en surfpott på minst 20 gigabyte ingår 3 Världen, vilket innebär att du kan surfa som hemma i ytterligare 80 länder, bland annat USA, Japan och Australien. Med appen 3 surf kan du dela med dig av din surfpott till andra Tre-kunder. Abonnemangen har en månads uppsägningstid och ingen bindningstid om du köper utan mobil. Samtliga abonnemang använder 5g. Bor du i Stockholm, Götebord eller Malmö kan du även betala 49 kronor extra i månaden för att få tillgång till 3 Snabbast, som ger dig surfhastigheter på upp till 1000 Mbit/s.

Läs mer om Tres abonnemang

3Surfa 5-20 GB
Tres abonnemang har 5 till 20 GB surfpott och kostar mellan 199 till 299 kronor och har ingen bindningstid. Samtal och sms ingår och all surf kan användas i EU/EES.

3Surfa Obegränsat
Tre abonnemang med obegränsad surfpott kostar 399 kronor i månaden utan bindningstid. Upp 60 gigabyte surf kan användas inom EU. Självklart ingår obegränsat antal sms och samtal.

Familjeabonnemang
Nu erbjuder även Tre ett abonnemang för familjen! Tre-kunder med minst 5 gigabyte surfpott kan lägga till vem som helst, upp till fem personer, på sitt abonnemang för 99 kronor. Ni delar på surfen från huvudabonnemanget, men alla får fria sms, samtal och eget nummer.

Telia

Telia operatör
Foto: Telia

I Telias abonnemang ingår fri surf på sociala medier. När du tecknar ett nytt abonnemang tillkommer en engångsavgift på 299 kronor. Att köpa till 1 gigabyte surf som räcker i en månad kostar 99 kronor. Kunder med bredband från Telia får extra gigabyte att surfa för. Öppningsavgift på 299 kronor tillkommer. Kunder under 28 år får 50 kronor ungdomsrabatt på månadsagiften. Oanvänd surf sparas till nästa månad. Samtliga abonnemang har 5g.

Läs mer om Telias abonnemang

Mobil 0,2 gigabyte
Det här är Telias billigaste abonnemang där du bara betalar för det du använder. Här ingår 0,2 gigabyte surf och fria sms. Öppningsavgift är 99 öre, därefter tillkommer en kostnad på 99 öre i minuten. Samtal och surf i EU/EES har samma priser som hemma i Sverige. Kostar 129 kronor i månaden, exklusive rörliga avgifter.

Mobil 3-40 gigabyte
Välj mellan 3-40 gigabyte surf. Det billigaste abonnemanget kostar 229 kronor, och det dyraste 489 kronor. Fria samtal, sms och mms ingår. Oanvänd surf sparas till nästa månad, upp till 50 gigabyte. Hela din surfmängd kan användas inom EU/EES varje månad. Har du bredband via Telia uppgraderas ett abonnemang på 15 gigabyte till 40, och ett på 40 gigabyte till obegränsat. I abonnemanget med 40 gigabyte ingår även molnlagring med Telia Cloud.

Mobil Obegränsad
Telias obegränsade abonnemang kommer i fyra paket tillsammans med olika streamingtjänster. I det billigaste paketet för 609 kronor i månaden får du Cmore. För 649 kronor får du Cmore och Hbo Max, i paketet för 669kronor får du Cmore och Netflix, och för 729 kronor får du alla tre streamingtjäsnterna. Här ingår såklart fria samtal och sms och fri surf i Sverige. I Europa kan du använda upp till 50 GB. Obegränsad molnlagring med Telia Cloud ingår i samtliga obegränsade abonnemang.

Mobil Familj
Du kan dela ditt abonnemang med upp till nio andra familjemedlemmar. Ni delar då på surfpotten, men eftersom varje anslutande abonnemang bara kostar 199 kronor blir det betydligt billigare än att köpa flera separata abonnemang.

Tele2

Tele2 operatör
Foto: Tele2

I samtliga abonnemang ingår fria samtal, sms och mms i både Sverige och EU/EES. Att köpa till 1 gigabyte kostar 99 kronor och kan användas när som helst. Tele2 har ingen bindningstid. 5g gäller för samtliga abonnemang.

Läs mer om Tele2:s abonnemang

Fastpris 5-15 gigabyte
Tele2 erbjuder mobilabonnemang med 5 eller 15 gigabyte i surfpott som kostar 249 respektive 299 kronor. Samtal och sms ingår och all surf går även att använda inom EU/EES. Upp till 100 Mbit/s får du i hastiget.

Unlimited
Finns det ingen hejd på hur mycket du surfar? Tele2 Unlimited kommer i tre paket och erbjuder obegränsat med surf. Hastighet och mängden surf inom EU/EES och de 26 andra länderna beror på vilket paket som väljs. Det billigaste, Obegränsad Snabb, kostar 399 kronor i månaden och kommer med hastigheter på upp till 100 Mbit/s och 30 gigabyte surf endast inom EU/EES. Obegränsad Snabbare kostar 499 kronor i månaden och har hastigheter på upp till 250 Mbit/s och 40 gigabyte surf i EU/EES och de 26 andra länderna. Dyraste paketet är Obegränsad Snabbast med ett pris på 599 kronor i månaden. För det får du hastigheter på upp till 1000 Mbit/s och 50 gigabyte surf inom EU/EES och i de utvalda länderna.

Familjeabonnemang
Självklart erbjuder även Tele2 ett familjeabonnemang! Här kan du lägga till upp till fyra ytterligare familjemedlemmar för 199 kronor i månaden per person. Huvudabonnemanget behöver vara minst Obegränsad Snabb.


Andra operatörer 

Det finns ett gäng leverantörer som använder sig av de andra företagens telenät, som går precis lika bra att köpa abonnemang hos. Generellt sett är de här abonnemangen billigare, men inkluderar därför färre tjänster och har oftast inte lika stort utbud när det gäller mobiltelefoner.

Observera att samtliga priser är uträknade sedan artikeln sist uppdaterades och att priserna kan variera. Vi utgår enbart från abonnemangskostnaden, priset inkluderar alltså inte en mobiltelefon. Vi har här inte tagit hänsyn till tillfälliga erbjudanden, så det är fullt möjligt att du i slutändan får till ett bättre pris än vad som står i artikeln.

Comviq

Comviq operatör
Foto: Comviq

Comviq ägs av Tele2 och erbjuder flera olika abonnemang i lågprisskiktet. 1 GB extra surf kostar 55 kronor och utgår efter 30 dagar. Abonnemangen har inga bindnings- eller uppsägningstider. Beroende på abonnemang ingår mellan 100-1 000 ulandsminuter till EU/EES samt 12 andra länder, till exempel USA och Kina.

Läs mer om Comviqs abonnemang här

Mobil 4-100 gigabyte
Comviq har nu rensat bland sina abonnemang och erbjuder numera en och samma lösning med fyra olika surfpottar. Du kan välja mellan 4, 8, 15, 30 eller 100 gigabyte surf för 125, 175, 225, 275 eller 375 kronor i månaden. Här ingår fria samtal och sms. Med fria samtal menar Comviq upp till 20 000 minuter (drygt 330 timmar) i månaden, efter det kostar samtalen 30 öre per minut. Detsamma gäller med fria sms, efter 20 000 sms (det vill säga cirka 645 sms om dagen) kostar de 30 öre styck. Som mest kan 20 gigabyte av surfpotten användas inom EU/EES. Har du abonnemang över 4 gigabyte i månaden så kan du spara din överblivna surf till nästa månad, som mest kan du spara lika mycket surf som du får i abonnemanget. Du kan som mest alltså få ut 30 gigabyte surf en månad om du skippar att surfa helt en månad på ditt abonnemang på 15 gigabyte.

Fastpris Senior
För kunder över 55 år finns billigare abonnemang! Välj mellan 6-100 gigabyte i månaden för 125-325 kronor. Med Fastpris Senior sparas den surf du har kvar vid slutet av månaden om du har ett abonnemang över 6 gigabyte. Likt de vanliga abonnemangen sparas som mest lika mycket surf som ingår i abonnemanget till att börja med.

Fastpris Student
För studenter och kunder under 18 år erbjuder Comviq billigare abonnemang. Välj mellan 6-100 gigabyte surf i månaden för 95-325 kronor. Oanvänd surf sparas till nästa månad för alla abonnemang utom det minsta.

Halebop

Halebop använder Telias nät och lägger inte på någon anslutningsavgift för nya kunder. Den surf som inte används kan sparas till nästa månad och upp till 50 gigabyte surf i månaden kan användas inom EU. Du kan köpa extra surf antingen per gigabyte eller obegränsat inom en tidsperiod, en gigabyte surf kostar 79 kronor och gäller i 90 dagar, 3 gigabyte kostar 189 kronor och 10 gigabyte kostar 299 kronor. Obegränsad extra surf kostar 69 kronor för en dag, 129 kronor för 3 dagar och 199 kronor för en hel vecka. Ett extra simkort kostar 59 kronor i månaden. Halebops abonnemang har ingen bindningstid, även om kunden ibland får välja att ha bindningstid vid köp av mobil med abonnemanget.

Läs mer om Halebops abonnemang här

Halebop 2 gigabyte
I Halebops minsta abonnemang för 129 kronor i månaden ingår två gigabyte surf.

Halebop 6-100 gigabyte
För dig som vill ha mer inkluderat i abonnemanget. Välj mellan 6, 20, 50 eller 100 gigabyte surf för 209, 319, 369 eller 429 kronor.

Locall
Halebop har lanserat en app som låter användare av alla operatörer ringa utan att behöva internet till telefonnummer världen över. Halebop-kunder får däremot 30 procent rabatt. Läs mer om Locall här!

Läs också: Här är bästa abonnemanget för studenten!

Hallon

Hallon säger sig vara det enklaste alternativet, utan bindningstid, startavgift eller uppsägningsavgift. 1 GB extrasurf kostar 49 kronor och surfen går att spara hur länge som helst upp till 100 GB. Hallon använder Tres nät. Surfen som inte används kan sparas till nästa månad. Barn och ungdomar får dubbla surfen och kunder över 55 år erbjuds ett lägre pris (se länk nedan).

Läs mer om Hallons abonnemang här

Mobilabonnemang 4-100 gigabyte
Hallon gör det enkelt genom att erbjuda ett och samma abonnemang i fem olika storlekar: 4, 8, 25, 50 eller 100 gigabyte surf. Samtal och sms ingår och månadskostnaden är mellan 99-349 kronor beroende på surfpott. Oanvänd surf sparas till nästa månad. Mängden surf som kan användas inom EU varierar beroende på abonnemangets storlek, exakta mängder kan du se här.

Vimla

Vimla använder Telenors nät och har ingen anslutningsavgift, bindningstid eller uppsägningsavgift. Här kan du spara oanvänd surf i upp till ett år. En gigabyte extra surf kostar 45 kronor. Du kan som mest använda 22 gigabyte surf inom EU/EES.

Läs mer om Vimlas abonnemang här

Ordinarie
Numera gör Vimla det enkelt för dig med ett enda abonnemang med olika stor surfpott. Välj mellan 3-100 gigabyte surf för 100-350 kronor i månaden. Du kan spara oanvänd surf i alla abonnemang.

Fello

Fello använder Telias nät. Abonnemangen har ingen bindningstid och att pausa abonnemanget i ett år är kostnadsfritt. Vill du pausa det längre kostar det femtio kronor i månaden. En gigabyte extra surf kostar 45 kronor och surfen du inte använder sparas till nästa månad upp till 25 gigabyte. Fri roaming inom EU.

Läs mer om Fellos abonnemang här

Fastpris
Fello gör det enkelt med att erbjuda ett abonnemang med olika surfpott, där alla samtal och meddelanden ingår. Välj mellan 2 till 22 gigabyte surf för 95 till 245 kronor i månaden.

Student
Kunder som studerar och är över 18 år får tillgång till billigare abonnemang, med ännu mer surf! Välj mellan 6 till 35 gigabyte surf för 95 till 215 kronor i månaden.

Över 55/Under 18
Seniorer och användare under 18 år får även de tillgång till rabatterade priser. Välj mellan tre till 32 gigabyte surf i månaden för 95 till 245 kronor.

Telness

Ett nytt abonnemang specifikt för dig med eget företag. Ingen bindningstid eller uppsägningstid. Med tillhörande app kan den som är administratör få översikt över de anställdas abonnemang och granska beställningar. Nu kan du även köpa till växelnummer som kollegorna kan dela ansvar att svara på för 29 kronor i månaden plus 49 kronor per inlagt nummer.

Läs mer om Telness abonnemang här

Telness har bara ett abonnemang med fria sms och samtal. Välj mellan 3, 20, 60 eller 100 GB surf i månaden för 229, 299, 399 eller 449 kronor i månaden. All surf kan användas inom EU och oanvänd data sparas.

Missa inte: Stor jämförelse – här är bästa abonnemangen för ditt företag!

Mybeat

Mybeat använder Telenors nät och är ett äkta lågprisabonnemang. 1 GB surf kostar 35 kronor. Dock sparas inte surfen till nästa månad. Här är ingen bindningstid, men en månads uppsägningstid. Abonnemangen med fria samtal kan användas inom EU/EES. 5g går att välja som extra tillval.

Läs mer om Mybeats abonnemang här

Rörlig
Rörliga priser på samtal, sms och mms utan bindningstider eller start och faktureringsavgifter. Finns med två surfpottar, 2 eller 15 gigabyte, för 61,50 respektive 130 kronor i månaden.

Fria samtal och mess
Som namnet antyder så ingår fria samtal och sms samt mms i abonnemanget. Finns med surfstorlek mellan 1-100 gigabyte, priserna ligger på 80-350 kronor i månaden.

Chili

Chili använder Tres nät och erbjuder tre månader gratis Viaplay till nya kunder. Här finns ingen bindningstid, en månads uppsägningstid och du kan prata och sms:a inom EU/EES utan extra avgifter. Att köpa till 2 GB surf kostar 99 kronor. Extra sim kostar 99 kronor i månaden.

Läs mer om Chilis abonnemang här!

Mobilabonnemang Fri surf
Med Chilis abonnemang betalar du inte för surfmängden, utan för hastigheten. 1 Mbit/s kostar 129 kronor i månaden och du får använda 8 gigabyte inom EU, det snabbare alternativet på 10 Mbit/s kostar 299 kronor i månaden, och då får du använda 20 gigabyte inom EU. Är du student eller senior kan du även få hastigheter mellan 100 och 500 Mbit/s för 329 respektive 379 kronor i månaden. Då ingår också 25 gigabyte surf inom EU.

Årsabonnemang
För 2 990 kronor, det vill säga cirka 249 kronor i månaden, får du surfa obegränsat med den snabbare hastigheten i ett helt år.

Katshing

Katshing använder Tele2:s nät. Abonnemangen har ingen bindningstid. För den som använt Katshing länge finns lojalitetsprogrammet Katshing Friends som erbjuder exklusiva förmåner.

Läs mer om Katshings abonnemang här!

Abonnemang
Välj mellan 2, 6, 12, 22 eller 42 gigabyte surf i månaden för 95, 145, 195, 245 eller 295 kronor i månaden. När surfpotten är slut får du obegränsad surf i upp till 1 Mbit/s.

Wifog

Wifog är en udda operatör. Wifog är från början en så kallad cash back-sida, där Wifog får en liten vinst när du använder dem, som de sedan delar med sig av till dig. Deras abonnemang fungerar lite på samma sätt. Du börjar med att köpa valfritt abonnemang och kan sedan ”tjäna in” extra surf, samtalsminuter och sms/mms genom att till exempel titta på en reklamsnutt eller delta i en marknadsundersökning. Den surf, samtal och sms/mms som blir över sparas till nästa månad i alla abonnemang utom Zero. Abonnemang har ingen bindningstid eller startavgift. Du kan utöka din surfpott, det kostar 39 kronor för 1 GB. Abonnemangen kan enbart användas inom Sverige och oanvänd surf sparas till nästa månad.

Läs mer om Wifogs abonnemang här!

Zero
Wifogs minsta abonnemang är ”gratis”, det vill säga att du enbart betalar genom att titta på reklam. Här ingår 500 megabyte surf, 15 samtalsminuter och 20 sms.

Medium
För dig som tycker Zero blir lite för snålt. Här får du 2 gigabyte surf, 200 minuter och fria sms för 60 kronor i månaden.

Large, XL & XXL
Wifogs största abonnemang. Här får du fria samtal och sms och 3, 8, eller 20 gigabyte surf för 90, 150 eller 220 kronor i månaden.


Bästa abonnemanget för dig

Vilket abonnemang passar bäst för just dig? Vi har alla väldigt olika behov och preferenser. Nedan listar vi olika typer av användare och vilket abonnemang som passar bäst för just dessa scenarion.

Du kan även läsa vår jämförelse av abonnemang för seniorer eller studenter här.

För dig som vill ha 5g

Stöd för 5g ingår i stort sett alla abonnemang hos de stora operatörerna, och hos många av de mindre finns det som tillval. 5g-nätet täcker nu större delen av landet, men det allra snabbaste, 5g+, finns bara i de allra största städerna. Observera att det inte gäller alla eller mobiltelefoner.

Så billigt som möjligt

Använder du din telefon minimalt och mest behöver ett abonnemang att sätta i mobilen? Wifogs minsta abonnemang är i teorin gratis, även om du betalar genom att se på reklam och svara på enkäter. Här ingår 500 MB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms. Läs mer om Wifogs abonnemang här.

Det billigaste abonnemanget i artikeln med fria samtal och sms kommer från Mybeat. Här ingår förutom samtal och sms en surfpott på en gigabyte för 80 kronor i månaden. Läs mer om Mybeats abonnemang här.

Resa

Reser du mycket?

Är du ofta på språng? Det blir allt lättare att surfa i utlandet som hemma. Även om operatörerna numera måste erbjuda dig att kunna surfa, i alla fall delvis fritt inom EU, finns det nu även operatörer som sträcker sig något längre.

Hos Telenor kan du till exempel numera surfa som hemma även i USA, Thailand, Myanmar och Malaysia. Läs mer om Telenors abonnemang här.

Tre har med sitt abonnemang 3Världen bredast globalt utbud. Du kan surfa som hemma i 80 länder utanför EU med deras abonnemang med surfpott på 20 GB eller mer. Bland dessa länder finns bland annat USA, Japan, Kanada och Australien. Läs hela listan på länder hos Tre här.

Mest prat och sms för pengarna
Mybeat Fria Samtal & Mess med 1 gigabyte är det billigaste abonnemanget på listan för dig som vill prata och sms:a fritt. För 80 kronor i månaden får du fria samtal och meddelanden. Surfpotten är visserligen minimal, men det går att köpa extrasurf för 79 kronor, eller mer för något bättre pris per gigabyte, och det går så klart att köpa ett lite dyrare abonnemang med upp till 100 gigabyte. Läs mer om Mybeats abonnemang här.

Är du orolig av dig?

Om du ofta känner att du oroar dig över hot på nätet, som till exempel identitetsstöld och andra bedrägerier kan Telenors Obegränsat Plus vara något för dig. Du får bland annat kostnadsfri rådgivning av jurist, hjälp med polisanmälan, stöd med rättegångskostnader, psykologhjälp, och förluster på upp till 100 000 kronor vid id-stöld täcks upp. Alla Telenors abonnemang har visst stöd vid liknande situationer via tjänsten Nätsäker, men just Obegränsat Plus har tillgång till det större paketet Nätsäker Plus.

Surfar väldigt varierande

Har du svårt att hålla dig till en bestämd surfpott? Här finns två alternativ att välja mellan. Antingen väljer du ett abonnemang hos Mybeat, Fello, Hallon, Wifog eller Vimla, som har lägst pris, för att köpa till en GB när surfpotten tar slut.

Ett annat alternativ är att välja ett abonnemang hos en operatör som låter dig spara surfen du inte använder till nästa månad, för att på så sätt hoppas att den surfen som blir över vissa månader täcker upp för mer surfande nästa månad. Telia, Comviq, Halebop, Hallon, Fello, och Vimla är de operatörer som låter dig spara surf till nästa månad.

Jag surfar typ ingenting

Om du nästan aldrig använder den där surfpotten i alla fall, beroende på att du helt enkelt inte förstår grejen med internet eller alltid har tillgång till wifi, ska du såklart inte betala dyra kronor för surf! Mybeats abonnemang med 1 gigabyte och fria samtal kostar enbart 80 kronor i månaden. Läs mer om Mybeats abonnemang här.

Jag surfar jättemycket

Vill du aldrig mer behöva oroa dig för att surfpotten ska ta slut finns det så klart abonnemang för dig också. Chili har ett gäng abonnemang med oändlig surf, där priset beror på hastigheten. För 129 kronor i månaden får du 1 Mbit/s och för 299 kronor kommer du upp i 10 Mbit/s. Studenter och seniorer kan få ännu snabbare hastigheter.

Alla de stora operatörerna, Tele2, Telenor, Telia och Tre, har abonnemang med obegränsad surf, men de varierar något i pris. Hos både Tre och Tele2 kan du få obegränsat surf för 399 kronor i månaden. Hos Telenor är priset för att få surfen obegränsad 449 kronor i månaden. Telia har bakat in diverse streamingtjänster i sina abonnemang, vilket drar iväg priset för deras obegränsade abonnemang.

Familjen

Det finns flera lösningar för familjen som vill dela på surfen.

Tele2 lanserade nyligen sin familjelösning där kunder med minst abonnemanget Obegränsad Snabb kan lägga till upp till fyra ytterligare familjemedlemmar för 199 kronor i månaden per person. Läs mer om Tele2:s familjeabonnemang här!

Med 3Samla kan Tre-kunder med ett abonnemang som har minst 5 gigabyte surf (199 kronor i månaden med 24 mån bindningstid) kan lägga till vem de vill att dela på surfpotten för 99 kronor i månaden. Max 5 personer kan ingå i familjen. Läs mer om 3Familj här!

Hos Telenor kostar abonnemanget från 229 kronor (5 gigabyte surf) i månaden plus 149 kronor per ansluten familjemedlem. Ni kan vara åtta personer i familjen, och behöver inte bo på samma adress. Det är dessutom gratis internationella samtal inom familjen. Läs mer om Telenors familjeabonnemang här.

Hos Telia kan du ansluta upp till nio personer, som dessutom inte behöver vara släkt! Det kostar 219 kronor i månaden för minsta abonnemanget med två gigabyte surf, och 199 kronor för varje ny medlem. Läs mer om Telias familjeabonnemang här.

Missa inte våra andra operatörsjämförelser: