Missa inte våra andra operatörsjämförelser:


Uppdatering 2020-08-18: Tele2 lanserar familjeabonnemang och sitt nya lågprisalternativ Penny. Även Chili och Katshing finns numera med i jämförelsen.
 

I denna artikel:
  • Operatörer med egna nät
    Här jämför vi abonnemangen från de stora operatörerna med egna nät. Bland annat Telenor, Tele2 och Tre.
  • Uppstickare
    Kartläggning av abonnemang från operatörer som använder andras nät. Bland annat Halebop, Comviq och Hallon.

Att välja rätt mobilabonnemang är krångligt – och det är lätt att tappa bort sig bland alla operatörers olika lösningar. I den här artikeln listar vi abonnemangen från operatörerna i Sverige, såväl stora som små, och går igenom vilken lösning som passar dig bäst.

Vill du hellre ha kontantkort? Här hittar du en jämförelse av alla kontantkort

Hur mycket surf behöver jag?

Det är svårt att säga exakt hur mycket surf som går åt till en viss aktivitet då det här varierar beroende på exakt hur materialet ser ut. Generellt kan man säga att 1 GB räcker till 14 timmars musiklyssnande, men det beror såklart på ljudkvaliteten. För filmtittande kan 1 GB surf motsvara alltifrån en timme till 20 minuter beroende på kvaliteten på filmen.

Detsamma gäller med vanligt surfande i webbläsaren på mobilen. Beroende på vilket typ av innehåll som finns på hemsidan drar det olika mycket surfmängd. Sms tar ingen större mängd, mms däremot kan vara dyrt att ladda ner. På många mobiler står det hur stor bildfilen är när du laddar ner den.

Läs även: Stort test - här är bästa mobilen just nu

Är billigast alltid bäst?

Nej, självklart är billigast inte alltid det bästa för dig, det finns alltid mycket mer än pris som spelar in. Har kundtjänsten ett trevlig bemötande till exempel? Och hur ser täckningen ut?

PTS privat
Post- och telestyrelsen samlar in information om hur täckningen ser ut runt om i landet och klagomål till de olika operatörerna.

I just den här artikeln har vi enbart kartlagt hur de olika operatörerna prismässigt står sig mot varandra. Om du vill ha bättre koll på hur täckningen ser ut där just du bor bör du alltid rådfråga operatören i fråga, alternativt gå in på Post- och telestyrelsens hemsida.