Missa inte våra andra operatörsjämförelser:


Uppdatering 2021-05-11: Alla priser och abonnemang uppdaterade.
 

I denna artikel:
  • Operatörer med egna nät
    Här jämför vi abonnemangen från de stora operatörerna med egna nät. Bland annat Telenor, Tele2 och Tre.
  • Uppstickare
    Kartläggning av abonnemang från operatörer som använder andras nät. Bland annat Halebop och Hallon.

Att välja rätt mobilabonnemang är inte enkelt. Det är lätt att tappa bort sig bland alla operatörers olika lösningar och erbjudanden. I den här artikeln listar vi abonnemangen från operatörerna i Sverige, såväl stora som små, och går igenom vilken lösning som passar dig bäst.

Vill du hellre ha kontantkort? Här hittar du en jämförelse av alla kontantkort

Hur mycket surf behöver jag?

Det är svårt att säga exakt hur mycket surf som går åt till en viss aktivitet då det varierar beroende vad det är för innehåll du konsumerar. Generellt går det att säga att en gigabyte räcker till 14 timmars musiklyssnande, men det beror såklart på ljudkvaliteten. För filmtittande kan en gigabyte surf motsvara allt från en timme till 20 minuter beroende på filmens upplösning.

Detsamma gäller vanligt surfande i webbläsaren på mobilen. Beroende på vilket typ av innehåll som finns på hemsidan drar det olika mycket surfmängd. Sms å andra sidan drar ingen data, medan mms kan vara dyrt att ladda ned. Flera mobiler visar hur stor bildfilen är när du laddar ned den.

Läs även: Stort test - här är bästa mobilen just nu

Är billigast alltid bäst?

Nej, självklart är billigast inte alltid det bästa för dig, det finns alltid mycket mer än pris som spelar in. Har kundtjänsten ett trevlig bemötande till exempel? Och hur ser täckningen ut?

PTS privat
Post- och telestyrelsen samlar in information om hur täckningen ser ut runt om i landet och klagomål till de olika operatörerna.

I just den här artikeln har vi enbart kartlagt hur de olika operatörerna prismässigt står sig mot varandra. Om du vill ha bättre koll på hur täckningen är där du bor bör du alltid rådfråga operatören i fråga, alternativt gå in på Post- och telestyrelsens hemsida.