Det finns en uppsjö av leverantörer som använder sig av de andra företagens telenät som går precis lika bra att köpa abonnemang för. Generellt sett är de här abonnemangen billigare, men inkluderar därför lite mindre tjänster och har oftast inte lika stort utbud när det gäller mobiltelefoner.

Observera att samtliga priser är uträknade sedan sist artikeln uppdaterades och att priserna kan variera. Vi utgår enbart från abonnemangskostnaden, priset inkluderar alltså inte en mobiltelefon. Vi har här inte tagit hänsyn till tillfälliga erbjudanden, så det är fullt möjligt att du i slutändan får till ett bättre pris än vad som står i artikeln.

Comviq

Comviq ägs av Tele2 och erbjuder flera olika abonnemang i lågprisskiktet. 1 GB extra surf kostar 55 kronor och utgår efter 30 dagar. Abonnemangen har inga bindnings- eller uppsägningstider. Numera kan du "boosta" ditt abonnemang under 24 timmar med obegränsad surf för 55 kronor.

Läs mer om Comviqs abonnemang här

Fastpris mini
I Comviqs minsta abonnemang för 95 kronor i månaden får du 200 samtalsminuter, 2 000 sms, 2 000 mms samt 3 GB surf.

Fastpris 5-40 GB
Comviq har nu rensat bland sina abonnemang och erbjuder numera en och samma lösning med tre olika surfpottar. Du kan välja mellan 5, 10, 20 eller 40 GB surf och för 145, 195, 245 eller 295 kronor i månaden. Här ingår fria samtal och sms. Med fria samtal menar Comviq upp till 20 000 minuter (drygt 330 timmar) i månaden, efter det kostar samtalen 30 öre per minut. Detsamma gäller med fria sms, efter 20 000 sms (det vill säga cirka 645 sms om dagen) kostar de 30 öre styck. Upp till 12 GB av surfpotten kan användas i EU. För dig som väljer minst 20 GB surfpott kan du spara oanvänd surfpott till nästan månad upp till 80 GB.

Halebop

Halebop använder Telias nät och lägger inte på någon anslutningsavgift för nya kunder. Den surf som inte används kan sparas till nästa månad och upp till 10 GB surf i månaden kan användas inom EU. 1 GB extra surf kostar 59 kronor och kan sparas i upp till sex månader. Ett extra simkort kostar 39 kronor i månaden. Halebops abonnemang har ingen bindningstid, även om kunden ibland får välja att ha bindningstid vid köp av mobil med abonnemanget. Studenter med Mecenat-kort får 70 kronor rabatt på abonnemang med minst 12 GB surf. Uppsägningstiden är en månad.

Läs mer om Halebops abonnemang här

Halebop Mini
I Halebops minsta abonnemang för 99 kronor i månaden ingår 2 GB surf, 50 samtal, 500 sms och mms. Efter att potten har använts kostar samtalen 2 kronor styck och sms/mms 50 öre styck.
 

Halebop 4-40 GB
För dig som vill ha mer inkluderat i abonnemanget. Här får du fria samtal, sms och mms. Välj mellan 4 eller 40 GB surf för 189 kronor och 399 kronor för det stora abonnemanget.

Läs också: Här är bästa abonnemanget för studenten!

Hallon

Hallon säger sig vara det enklaste alternativet, utan bindningstid, startavgift eller uppsägningsavgift. 1 GB extrasurf kostar 49 kronor och surfen går att spara hur länge som helst upp till 100 GB. Hallon använder Tres nät. Surfen som inte används kan sparas till nästa månad. Studenter och kunder över 55 år erbjuds mer surf till lägre pris (se nedan).

Läs mer om Hallons abonnemang här

Mobilabonnemang 4-100 GB
Hallon gör det enkelt genom att erbjuda ett och samma abonnemang i fem olika storlekar: 4, 8, 25, 50 eller 100 GB surf. Samtal och sms ingår och månadskostnaden är mellan 99-349 kronor beroende på surfpott. Oanvänd surf sparas till nästa månad. Upp till 13 GB surf kan användas inom EU.
 

Mobiltelefon

Vimla

Vimla använder Telenors nät och har ingen anslutningsavgift, bindningstid eller uppsägningsavgift. Här kan du spara oanvänd surf i upp till ett år. 1 GB extra surf kostar 45 kronor.

Läs mer om Vimlas abonnemang här

Ordinarie
Numera gör Vimla det enkelt för dig med ett enda abonnemang med olika stor surfpott. Välj mellan 3-100 GB surf för 100-350 kronor i månaden. I det största abonnemanget sparas inte oanvänd surf till nästa månad.

Fello

Fello använder Telias nät. Abonnemangen har ingen bindningstid och att pausa abonnemanget i ett år är kostnadsfritt. Vill du pausa det längre kostar det femtio kronor i månaden. 1 GB extra surf kostar 45 kronor och surfen du inte använder sparas till nästa månad upp till 25 GB.

Läs mer om Fellos abonnemang här

Fastpris
Fello gör det enkelt med att erbjuda ett abonnemang med olika surfpott, där alla samtal och meddelanden ingår. Välj mellan 2 till 25 GB surf för 95 till 295 kronor i månaden.

Telness

Ett nytt abonnemang specifikt för dig med eget företag. Ingen bindningstid eller uppsägningstid. Med tillhörande app kan den som är administratör få översikt över de anställdas abonnemang och granska beställningar. Nu kan du även köpa till växelnummer som kollegorna kan dela ansvar att svara på för 29 kronor i månaden plus 49 kronor per inlagt nummer.

Läs mer om Telness abonnemang här

Telness har bara ett abonnemang med fria sms och samtal. Välj mellan 2, 10, 30 eller 100 GB surf i månaden för 229, 329, 429 eller 649 kronor i månaden. All surf kan användas inom EU och oanvänd data sparas.

Missa inte: Stor jämförelse – här är bästa abonnemangen för ditt företag!

Mybeat

Mybeat använder Telenors nät och är ett äkta lågprisabonnemang. 1 GB surf kostar 35 kronor, vilket är det billigaste priset i artikeln. Dock sparas inte surfen till nästa månad. Abonnemangen går att spärra för en viss mängd surf och betalsamtal och det går även att sätta ett maxbelopp för vad räkningen får sluta på.

Läs mer om Mybeats abonnemang här

Fria
Mybeat har numera gjort det enkelt för sig och erbjuder samma lösning med fyra olika surfpottar. Här ingår fria samtal, sms och mms med 2, 6, 15 eller 50 GB surf för 100, 160, 250 eller 390 kronor i månaden.

Mobiltelefon

Com Hem

Com Hem delar nät med Tele2 och har ingen bindningstid. Fria samtal, sms och mms inom EU/EES ingår. Uppsägningstiden är en månad och ett extra sim-kort kostar 99 kronor i månaden.

Läs mer om Comhems abonnemang här!

Mobil 5-20
Välj mellan 5, 10 eller 20 GB surf för 199, 249 eller 299 kronor i månaden. Ingen bidningstid och all surf går att använda inom EU/EES.

Mobil Obegränsad
För 499 kronor i månaden får du obegränsad surf, samtal och sms. Upp till 30 GB surf i månaden går att använda inom EU/EES.

5 GB Barn
För dig med barn under 18 år kan du köpa ett specialanpassat abonnemang som blockerar betalsamtal samt utomlandssamtal. Surf utanför EU/EES är också spärrat och du kan välja att få allt på samma faktura som ditt eget abonnemang. Kostar 149 kronor i månaden, 5 GB surf ingår och obegränsat med sms och samtal.

A3

A3 är en sammanslagning av tre företag som erbjuder telefoni och bredband. Abonnemangen har en månads uppsägningstid och samtal och sms ingår. Välj mellan 0-24 månaders bindningstid.

Läs mer om A3:s abonnemang här

Mobilabonnemang
Numera kör A3 på samma lösning, bara olika surfpott. Fria samtal och sms med 1 till 40 GB surf för 145 till 345 kronor i månaden.

Universal Telecom

Universal Telecom använder Telenors nätverk. Abonnemangen har ingen bindningstid och en månads uppsägningstid.

Läs mer om Universal Telecoms abonnemang här!

Fastpris
Universal Telecom gör det enkelt genom att erbjuda ett och samma abonnemang med olika surfpott. Här ingår fria samta, sms och mms. Välj mellan en surfpott på 3, 6, 12 eller 24 GB för 169, 209, 249 eller 289 kronor i månaden.

Wifog

Wifog är en liten udda operatör. Wifog är från början en så kallad cash back-sida, där Wifog får en liten vinst när du använder dem, som de sedan delar med sig av till dig. Deras abonnemang fungerar lite på samma sätt. Du börjar med att köpa valfritt abonnemang och kan sedan ”tjäna in” extra surf, samtalsminuter och sms/mms genom att till exempel titta på en reklamsnutt eller delta i en marknadsundersökning. Den surf, samtal och sms/mms som blir över sparas till nästa månad i alla abonnemang utom Zero. Abonnemangn har ingen bindningstid eller startavgift.

Läs mer om Wifogs abonnemang här!

Zero
Wifogs minsta abonnemang är ”gratis”, det vill säga att du betalar genom att titta på reklam. Här ingår 500 MB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms.

Small
För 30 kronor i månaden får du 1 GB surf, 50 samtalsminuter och 50 sms.

Medium
För dig som tycker Small blir lite för snålt. Här får du 2 GB surf, 200 minuter och fria sms för 60 kronor i månaden.

Large, XL & XXL
Wifogs största abonnemang. Här får du fria samtal och sms och 3, 8, eller 20 GB surf för 90, 150 eller 220 kronor i månaden.