Det finns en uppsjö av leverantörer som använder sig av de andra företagens telenät som går precis lika bra att köpa abonnemang för. Generellt sett är de här abonnemangen billigare, men inkluderar därför lite mindre tjänster och har oftast inte lika stort utbud när det gäller mobiltelefoner.

Observera att samtliga priser är uträknade sedan sist artikeln uppdaterades och att priserna kan variera. Vi utgår enbart från abonnemangskostnaden, priset inkluderar alltså inte en mobiltelefon. Vi har här inte tagit hänsyn till tillfälliga erbjudanden, så det är fullt möjligt att du i slutändan får till ett bättre pris än vad som står i artikeln.

Comviq

Comviq ägs av Tele2 och erbjuder flera olika abonnemang i lågprisskiktet. Seniorer och studenter får 50 kronor rabatt i månaden på Fastpris-abonnemangen. 1 GB mer surf kostar 55 kronor och utgår efter 30 dagar. Abonnemangen har inga bindnings- eller uppsägningstider.

Läs mer om Comviqs abonnemang här

Fastpris 5-40 GB
Comviq har nu rensat bland sina abonnemang och erbjuder numera en och samma lösning med tre olika surfpottar. Du kan välja mellan 5, 10 eller 40 GB surf och för 145, 195 eller 295 kronor i månaden. Här ingår fria samtal och sms. Med fria samtal menar Comviq upp till 20 000 minuter (drygt 330 timmar) i månaden, efter det kostar samtalen 30 öre per minut. Detsamma gäller med fria sms, efter 20 000 sms (det vill säga cirka 645 sms om dagen) kostar de 30 öre styck. I det största abonnemanget kan du använda 10 GB surf i EU, i övriga abonnemang kan du använda hela potten.

Halebop

Halebop använder Telias nät och har flera abonnemang för den som inte surfar så mycket. Den surf som inte används kan sparas till nästa månad. Studenter får 70 kronor rabatt. 1 GB extra surf kostar 59 kronor och kan sparas till nästa månad. Ett extrasim kostar 39 kronor i månaden. Uppsägningstiden är 1 månad.

Läs mer om Halebops abonnemang här

Halebop Mini
I Halebops minsta abonnemang för 99 kronor i månaden ingår 1 GB surf, 50 samtal, 500 sms och mms. Efter att potten har använts kostar samtalen 2 kronor styck och sms/mms 50 öre styck.
 

Halebop Liten
För dig som tycker att Rubbet Mini inte riktigt räcker till. Här får du 3 GB surf, 100 samtal och 1 000 sms och mms. Priserna är dock desamma när din pott är slut och priset är 169 kronor i månaden.

Halebop Mellan-Stor
För dig som vill ha mer inkluderat i abonnemanget. Här får du fria samtal, sms och mms. Välj mellan 8 eller 30 GB surf. Kostar 269 kronor i månaden för Mellan och 369 kronor för det stora abonnemanget.

Halebop Enkel
Halebop erbjuder nu en lösning med exakt samma alternativ och pris som de ordinarie abonnemangen, skillnaden är att här finns ingen bindningstid. Var 30:e dag debiteras ditt betalkort 99.369 kronor beroende på vilket abonnemang har valt.

Hallon

Hallon säger sig vara det enklaste alternativet, utan bindningstid, startavgift eller uppsägningsavgift. 1 GB extrasurf kostar 49 kronor och surfen går att spara hur länge som helst upp till 100 GB. Hallon använder 3:s nät. Surfen som inte används kan sparas till nästa månad. Studenter och kunder över 55 år erbjuds mer surf till lägre pris (se nedan).

Läs mer om Hallons abonnemang här

Mobilabonnemang 4-100 GB
Hallon gör det enkelt genom att erbjuda ett och samma abonnemang i fyra olika storlekar: 4, 8, 25 eller 100 GB surf. Samtal och sms ingår och du får 25 GB extra surf när du tecknar abonnemanget. Kostar mellan 99-349 kronor beroende på surfpott. Oanvänd surf sparas till nästa månad.
 

Mobiltelefon

Vimla

Vimla använder Telenors nät och har ingen anslutningsavgift, bindningstid eller uppsägningsavgift. Här kan du spara oanvänd surf i upp till ett år. 1 GB extra surf kostar 45 kronor. Kunder under 18, studenter och över 55 erbjuds specialabonnemang (se nedan). Nya kunder får 20 GB extra surf i välkomstbonus.

Läs mer om Vimlas abonnemang här

Ordinarie
Numera gör Vimla det enkelt för dig med ett enda abonnemang med olika stor surfpott. Välj mellan 2-50 GB surf för 100-320 kronor i månaden. När du väl är kund kan du uppdatera till 100 GB surf i månaden för 350 kronor. I det här abonnemanget sparas dock inte oanvänd surf till nästa månad.

Student/55+
Välj mellan 6, 10 eller 25 GB surf för 100, 150 eller 200 kronor i månaden. Precis som med ordinarie abonnemang kan du uppgradera till 100 GB i surfpott först när du är befintlig kund.

Fello

Fello använder Telias nät. Abonnemangen har ingen bindningstid och att pausa abonnemanget i ett år är kostnadsfritt. Vill du pausa det längre kostar det femtio kronor i månaden. 1 GB extra surf kostar 45 kronor och surfen du inte använder sparas till nästa månad upp till 25 GB. Kunder under 18 år eller över 55 år och studenter får köpa abonnemang till rabatterade priser (se nedan).

Läs mer om Fellos abonnemang här

Fastpris
Fello gör det enkelt med att erbjuda ett abonnemang med olika surfpott, där alla samtal och meddelanden ingår. Välj mellan 1 och 30 GB surf för 95 till 345 kronor i månaden.

Fastpris under 18/student/55+
Välj mellan 2-30 GB surf för en kostnad på 95 till 295 kronor i månaden. Fello själva föreslår abonnemanget med 3 GB i månaden som kostar 145 kronor i månaden. Självklart ingår samtal och sms.

Telness

Ett nytt abonnemang specifikt för dig med eget företag. Ingen bindningstid eller uppsägningstid. Med tillhörande app kan den som är administratör få översikt över de anställdas abonnemang och granska beställningar.

Läs mer om Telness abonnemang här

Telness har bara ett abonnemang med fria sms och samtal. Välj mellan 2, 10, 30 eller 100 GB surf i månaden för 249, 329, 429 eller 649 kronor i månaden. All surf kan användas inom EU och oanvänd data sparas.

Mybeat

Mybeat använder på Telenors nät och är ett äkta lågprisabonnemang. 1 GB surf kostar 39 kronor, vilket är det billigaste priset i testet, dock sparas inte surfen till nästa månad. Abonnemangen går att spärra för en viss mängd surf och betalsamtal och det går även att sätta ett maxbelopp för vad räkningen får sluta på.

Läs mer om Mybeats abonnemang här

Rörligt
Välj mellan 2 till 15 GB surf för 59 till 178 kronor i månaden, exklusive rörliga avgifter. Samtalen kostar 49 öre i minuten och sms/mms kostar 49 öre styck.

Mini
Vill du ha lite mer samtal och sms att röra dig med? I det här abonnemanget ingår 60 minuter samtalstid och 60 sms samt 6 GB surf i månaden. Kostar 150 kronor i månaden. När samtal och sms är förbrukade kostar de 49 öre per sms och samtal.

60 samtal
För 198 eller 298 kronor i månaden får du en surfpott på 10 eller 30 GB. Här ingår även 60 fria samtal, 1 000 sms och 60 mms.

Fria
För dig som vill kunna ringa och sms:a fritt! Du kan fortfarande välja en riktigt låg surfpott på 2 GB, upp till 35 GB. Abonnemanget kostar från 100 till 340 kronor i månaden beroende på surfpott.

Mobiltelefon

A3

A3 är en sammanslagning av tre företag som erbjuder telefoni och bredband. En startavgift på 199 kronor tillkommer.

Läs mer om A3:s abonnemang här

Prat (rörlig surf)
Det här är abonnemanget för dig som inte surfar mycket. Abonnemanget kostar 39 kronor i månaden, men så ingår det inte heller särskilt mycket än ett telefonnummer. Det ingår ingen surfpott, istället kostar data 2 kr per MB. Samtal kostar 69 kronor i öppningsavgift, plus 39 öre per minut. Sms kostar 39 öre styck och mms 99 öre. Det här är med andra ord så nära ett kontantkort du kan komma för att ha ett abonnemang.

Prat
Självklart kan du också välja till en surfpott till abonnemanget Prat om du vill. Välj en pott mellan 1 och 40 GB för 119 till 359 kronor i månaden. Gällande samtal och meddelanden är det samma kostnader som Prat med rörlig surf, det vill säga 69 kronor i öppningsavgift och sedan 39 öre per minut. Sms kostar 39 öre styck och mms 99 öre.

Fastpris (rörlig surf)
Abonnemanget för dig som antingen aldrig surfar eller som alltid har tillgång till wi-fi. Fastpris har ingen surfpott, utan du måste betala 2 kr per MB, men i abonnemanget ingår samtal, sms och mms. Abonnemanget kostar 109 kronor, utöver surfkostnader.

Fastpris
Allteles mest frikostiga abonnemang kostar mellan 189 och 429 kronor i månaden och innehåller från 1 till 40 GB. Här ingår också fria samtal, sms och mms.
 

Universal Telecom

Universal Telecom använder Telenors nätverk. Abonnemangen har ingen bindningstid och en månads uppsägningstid.

Läs mer om Universal Telecoms abonnemang här!

Fastpris
Universal Telecom gör det enkelt genom att erbjuda ett och samma abonnemang med olika surfpott. Här ingår fria samta, sms och mms. Välj mellan en surfpott på 3, 6, 12 eller 24 GB för 169, 209, 249 eller 289 kronor i månaden.

Wifog

Wifog är en liten udda operatör. Wifog är från början en så kallad cash back-sida, där Wifog får en liten vinst när du använder dem, som de sedan delar med sig av till dig. Deras abonnemang fungerar lite på samma sätt. Du börjar med att köpa valfritt abonnemang och kan sedan ”tjäna in” extra surf, samtalsminuter och sms/mms genom att till exempel titta på en reklamsnutt eller delta i en marknadsundersökning. Den surf, samtal och sms/mms som blir över sparas till nästa månad i alla abonnemang utom Zero. Abonnemangn har ingen bindningstid eller startavgift,

Läs mer om Wifogs abonnemang här!

Zero
Wifogs minsta abonnemang är "gratis", det vill säga att du betalar genom att titta på reklam. Här ingår 500 MB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms.

Small
För 30 kronor i månaden får du 1 GB surf, 50 samtalsminuter och 50 sms.

Medium
För dig som tycker Small blir lite för snålt. Här får du 2 GB surf, 200 minuter och fria sms för 60 kronor i månaden.

Large
Wifogs största abonnemang är ändå en av de minsta i testet. Här få rdu visserligen fria samtal och sms, men endast 3 GB surf, för 90 kronor i månaden.