Det finns en uppsjö av leverantörer som använder sig av de andra företagens telenät som går precis lika bra att köpa abonnemang för. Generellt sett är de här abonnemangen billigare, men inkluderar därför lite mindre tjänster och har oftast inte lika stort utbud när det gäller mobiltelefoner.

Observera att samtliga priser är uträknade sedan sist artikeln uppdaterades och att priserna kan variera. Vi utgår enbart från abonnemangskostnaden, priset inkluderar alltså inte en mobiltelefon. Vi har här inte tagit hänsyn till tillfälliga erbjudanden, så det är fullt möjligt att du i slutändan får till ett bättre pris än vad som står i artikeln.

Comviq

Comviq ägs av Tele2 och erbjuder flera olika abonnemang i lågprisskiktet. Seniorer och studenter får 50 kronor rabatt i månaden på Fastpris-abonnemangen. 1 GB mer surf kostar 55 kronor och utgår efter 30 dagar.

Läs mer om Comviqs abonnemang här

Fastpris mini
I Comviqs minsta abonnemang ingår 3 GB surf, 200 minuter telefonsamtal, 2 000 sms och 2 000 mms för 95 kronor i månaden. När du har förbrukat detta kostar samtalen 45 öre i minuten och sms 45 öre styck. Surfen kan enbart användas i Sverige.

Fastpris 5-40 GB
I Comviqs standardabonnemang ingår fria samtal, sms och mms. Du kan välja mellan 5, 10 eller 40 GB surf och betala 145, 195 eller 295 kronor i månaden. Med fria samtal menar Comviq upp till 20 000 minuter (drygt 330 timmar) i månaden, efter det kostar samtalen 30 öre per minut. Detsamma gäller med fria sms, efter 20 000 sms (det vill säga cirka 645 sms om dagen) kostar de 30 öre styck. I det största abonnemanget kan du använda 10 GB surf i EU, i övriga abonnemang kan du använda hela potten.

Halebop

Halebop använder Telias nät och har flera abonnemang för den som inte surfar så mycket. Den surf som inte används kan sparas till nästa månad. Studenter får 70 kronor rabatt. 1 GB extra surf kostar 59 kronor och kan sparas till nästa månad. Ett extrasim kostar 39 kronor i månaden.

Läs mer om Halebops abonnemang här

Rubbet Mini
I Halebops minsta abonnemang för 99 kronor i månaden ingår 1 GB surf, 50 samtal, 500 sms och mms. Efter att potten har använts kostar samtalen 2 kronor styck och sms/mms 50 öre styck.

Rubbet Liten
För dig som tycker att Rubbet Mini inte riktigt räcker till. Här får du 3 GB surf, 100 samtal och 1000 sms och mms. Priserna är dock desamma när din pott är slut och priset är 169 kronor i månaden.

Rubbet Mellan-Stor
För dig som vill ha mer inkluderat i abonnemanget. Här får du fria samtal, sms och mms. Välj mellan 8 eller 30 GB surf. Kostar 269 kronor i månaden för Mellan och 369 kronor för det stora abonnemanget.

Hallon

Hallon säger sig vara det enklaste alternativet, utan bindningstid, startavgift eller uppsägningsavgift. 1 GB extrasurf kostar 49 kronor och surfen går att spara hur länge som helst upp till 100 GB. Hallon använder 3:s nät. Surfen som inte används kan sparas till nästa månad. Studenter och kunder över 55 år erbjuds mer surf till lägre pris (se nedan).

Läs mer om Hallons abonnemang här

Mobilabonnemang 4-100 GB
Hallon gör det enkelt genom att erbjuda ett och samma abonnemang i fyra olika storlekar: 4, 8, 25 eller 100 GB surf. Samtal och sms ingår och du får 25 GB extra surf när du tecknar abonnemanget. Kostar mellan 99-349 kronor beroende på surfpott.
 

Mobiltelefon

Vimla

Vimla använder Telenors nät och har ingen anslutningsavgift, bindningstid eller uppsägningsavgift. Här kan du spara surf, sms och samtal som du inte använder till nästa månad.1 GB extra surf kostar 45 kronor. Kunder under 18, studenter och över 55 erbjuds specialabonnemang (se nedan).

Läs mer om Vimlas abonnemang här

Vimla Mindre
För dig som vet med dig att du inte pratar i telefon eller sms:ar särskilt mycket. 60 samtal och 600 sms och mms ingår. Efter att dina samtal och meddelanden tar slut för månaden kan du inte längre ringa eller sms:a med mobilen, även om du kan ta emot andras samtal och sms, precis som ett kontantkort. Välj mellan 4 till 25 GB surf. Den surf, samtal och meddelanden som du inte använder sparas till nästa månad. Kostar 100-250 kronor i månaden.

Vimla mer
Här ingår istället fria samtal och sms/mms. Välj mellan 2-25 GB surf för 100-300 kronor i månaden.

Vimla mindre ungdom/student/55+
Från 6 till 25 GB surf för 150 till 200 kronor i månaden. 60 samtal och 600 sms ingår.

Vimla mer ungdom/student/55+
Precis som ordinarie Vimla mer-abonnemang ingår här fria samtal och sms. Välj från 3 till 25 GB surf för mellan 100 till 250 kronor i månaden.

Fello

Fello använder Telias nät. Ingen bindningstid och att pausa abonnemanget i ett år är kostnadsfritt. Vill du pausa det längre kostar det femtio kronor i månaden. 1 GB extra surf kostar 45 kronor och surfen du inte använder sparas till nästa månad upp till 25 GB. Ingen bindningstid eller startavgift.. Kunder under 18, studenter och över 55 har tillgång till specialerbjudanden.

Läs mer om Fellos abonnemang här

Fastpris
Fello har bara ett abonnemang, där alla samtal och meddelanden ingår och du kan välja från 0,5 till 20 GB surf. Det kostar mellan 95 och 345 kronor i månaden. Själva rekommenderar operatören abonnemanget att köpa med 4 GB surf för 195 kronor i månaden.

Fastpris under 18/student/55+
Välj mellan 1-20 GB surf för en kostnad på 95 till 295 kronor i månaden. Fello själva föreslår abonnemanget med 3 GB i månaden som kostar 145 kronor i månaden.

Telness

Ett nytt abonnemang specifikt för dig med eget företag. Ingen bindningstid eller uppsägningstid. Med tillhörande app kan den som är administratör få översikt över de anställdas abonnemang och granska beställningar.

Läs mer om Telness abonnemang här

Telness har bara ett abonnemang med fria sms och samtal. Välj mellan 2, 10 eller 25 GB surf i månaden för 249, 329 eller 439 kronor i månaden. All surf kan användas inom EU och oanvänd data sparas.

Mybeat

Mybeat använder på Telenors nät och är ett äkta lågprisabonnemang. 1 GB surf kostar 39 kronor, vilket är det billigaste priset i testet, dock sparas inte surfen till nästa månad. Abonnemangen går att spärra för en viss mängd surf och betalsamtal och det går även att sätta ett maxbelopp för vad räkningen får sluta på.

Läs mer om Mybeats abonnemang här

Rörligt
Välj mellan 2 till 15 GB surf för 59 till 178 kronor i månaden, exklusive rörliga avgifter. Samtalen kostar 49 öre i minuten och sms/mms kostar 49 öre styck.

Mini
Välj mellan 1 till 6 GB surf till ett pris mellan 80 till 150 kronor i månaden. Här ingår 60 minuters telefonsamtal och 60 sms/mms i månaden. 49 öre per sms och samtal efter det.

Samtal
För mellan 100 till 298 kronor i månaden får du en surfpott på mellan 2 till 30 GB. Inkluderar 60 samtal, 1 000 sms och 60 mms.

Fria
För dig som vill kunna ringa och sms:a fritt! Du kan fortfarande välja en riktigt låg surfpott på 2 GB, upp till 20 GB. Abonnemanget kostar från 150 till 340 kronor i månaden beroende på surfpott.

Mobiltelefon

Alltele

Alltele använder sig av Telenors nät. 1 GB surf kostar 59 kronor och kan bara användas under den månaden som du köper datan. Vid köp av nytt abonnemang tillkommer en kostnad på 199 kronor.

Läs mer om Allteles abonnemang här

Prat (rörlig surf)
Det här är verkligen för dig som inte surfar mycket. Det här är ett av de mest billiga abonnemangen för 39 kronor i månaden, men så ingår det inte heller särskilt mycket än ett telefonnummer. Det ingår ingen surfpott, istället kostar data 2 kr per MB. Samtal kostar 69 kronor i öppningsavgift, plus 39 öre per minut. Sms kostar 39 öre styck och mms 99 öre. Det här är med andra ord så nära ett kontantkort du kan komma för att ha ett abonnemang.

Prat
Självklart kan du också välja till en surfpott till abonnemanget Prat om du vill. Välj en pott mellan 1 och 40 GB och kostar 199 till 359 kronor i månaden. Gällande samtal och meddelanden är det samma kostnader som Prat med rörlig surf, det vill säga 69 kronor i öppningsavgift och sedan 39 öre per minut. Sms kostar 39 öre styck och mms 99 öre.

Fastpris (rörlig surf)
Abonnemanget för dig som antingen aldrig surfar eller som alltid har tillgång till wi-fi. Fastpris har ingen surfpott, utan du måste betala 2 kr per MB, men i abonnemanget ingår samtal, sms och mms. Abonnemanget kostar 109 kronor, utöver surfkostnader.

Fastpris
Allteles mest frikostiga abonnemang kostar mellan 189 och 429 kronor i månaden och innehåller från 1 till 40 GB. Här ingår också fria samtal, sms och mms.

Universal Telecom

Universal Telecom ägs av Alltele, vilket förklarar deras liknande abonnemangslösningar. Precis som Alltele kostar det 199 kronor startavgift. 1 GB extra surf kostar 59 kronor och utgår efter månadens slut.

Läs mer om Universal Telecoms abonnemang här

Prat (rörlig surf)
Universal Telecoms billigaste abonnemang har ingen surf-, samtals- eller meddelandepott, utan allt är rörliga avgifter. 1 MB surf kostar 2 kronor, ett samtal kostar 69 öre plus 39 öre i minuten, sms kostar 39 öre och mms 99 öre.

Prat med surfpott
Exakt samma abonnemang som ovan, här inklusive en surfpott som är mellan 1 och 30 GB stor. Kostar 109 till 299 kronor i månaden beroende på mängden data du väljer.

Fastpris (rörlig surf)
Exakt samma abonnemang som Alltele, men tio kronor billigare i månaden och endast upp till 30 GB data i månaden. Surf kostar 2 kr per MB, men samtal, sms och mms ingår. Kostar mellan 109-299 kronor för 1 till 30 GB.

Fastpris surfpott
Återigen samma abonnemang som Allteles motsvarighet, men något billigare och lite mindre surf. Välj på en surfpott från 1 Gb till 30 GB för 179 till 369 kronor i månaden. Fria samtal, sms och mms.

Wifog

Wifog är en liten udda operatör. Wifog är från början en så kallad cash back-sida, där Wifog får en liten vinst när du använder dem, som de sedan delar med sig av till dig. Deras abonnemang fungerar lite på samma sätt. Du börjar med att köpa valfritt abonnemang och kan sedan ”tjäna in” extra surf, samtalsminuter och sms/mms genom att till exempel titta på en reklamsnutt eller delta i en marknadsundersökning. Den surf, samtal och sms/mms som blir över sparas till nästa månad.

Läs mer om Wifogs abonnemang här!

Mini
20 samtalsminuter, 40 sms/mms eller 200 MB surf. Kostar 20 kronor i månaden. Kostar 20 kronor i månaden.

Liten
50 samtalsminuter, 100 sms/mms eller 500 MB surf. Kostar 30 kronor i månaden.

Mellan
100 samtalsminuter, 200 sms/mms eller 1 GB surf. Kostar 50 kronor i månaden.

Större
Hela potten räcker till 250 minuter, 500 sms/mms eller 2,5 GB surf. Kostar 100 kronor i månaden.