Vilket abonnemang passar bäst för just dig? Vi har alla väldigt olika behov och preferenser. Nedan listar vi olika typer av användare och vilket abonnemang som passar bäst för just dessa scenarion.

Du kan även läsa vår jämförelse av abonnemang för seniorer eller studenter här.

För dig som vill testa 5g

De felsta operatörer har lanserat vad de kallar för 5g i delar av landet. Observera att det inte gäller alla abonnemang eller mobiltelefoner.

Så billigt som möjligt

Använder du din telefon minimalt och mest behöver ett abonnemang att sätta i mobilen? Wifogs minsta abonnemang är i teorin gratis, även om du betalar genom att se på reklam och svara på enkäter. Här ingår 500 MB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms. Läs mer om Wifogs abonnemang här.

Det billigaste abonnemanget i artikeln med fria samtal och sms kommer från Fello. Här ingår förutom samtal och sms en surfpott på två2 gigabyte för 95 kronor i månaden. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Resa

Reser du mycket?

Är du ofta på språng? Det blir allt lättare att surfa i utlandet som hemma. Även om operatörerna numera måste erbjuda dig att kunna surfa, i alla fall delvis fritt inom EU, finns det nu även operatörer som sträcker sig något längre.

Hos Telenor kan du till exempel numera surfa som hemma även i USA, Thailand, Myanmar och Malaysia. Läs mer om Telenors abonnemang här.

Tre har sitt abonnemang 3Världen, som innebär att du nu kan surfa som hemma i 50 länder utanför EU med deras abonnemang med surfpott på 15 GB eller mer. Bland dessa länder finns bland annat USA, Japan, Kanada och Australien. Läs hela listan på länder hos Tre här.

Mest prat och sms för pengarna
Fello Fastpris med 2 gigabyte är det billigaste abonnemanget på listan för dig som vill prata och sms:a fritt. För 95 kronor i månaden får du fria samtal och meddelanden. Surfpotten är visserligen minimal, men extrasurf kostar rimliga 45 kronor och det går så klart att köpa ett lite dyrare abonnemang med upp till 22 gigabyte. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Surfar väldigt varierande

Har du svårt att hålla dig till en bestämd surfpott? Här finns två alternativ att välja mellan. Antingen väljer du ett abonnemang hos Fello, Hallon, Wifog eller Vimla, som har lägst pris, för att köpa till en GB när surfpotten tar slut.

Ett annat alternativ är att välja ett abonnemang hos en operatör som låter dig spara surfen du inte använder till nästa månad, för att på så sätt hoppas att den surfen som blir över vissa månader täcker upp för mer surfande nästa månad. Telia, Halebop, Hallon, Fello, och Vimla är de operatörer som låter dig spara surf till nästa månad.

Jag surfar typ ingenting

Om du nästan aldrig använder den där surfpotten i alla fall, beroende på att du helt enkelt inte förstår grejen med internet eller alltid har tillgång till wifi, ska du såklart inte betala dyra kronor för surf! Fellos abonnemang med 0,5 GB kostar enbart 95 kronor i månaden. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Jag surfar jättemycket

Vill du aldrig mer behöva oroa dig för att surfpotten ska ta slut finns det så klart abonnemang för dig också. Det billigaste abonnemanget för dig som vill ha obegränsat surf är Katshings abonnemang, som kostar mellan 95 och 295 kronor beroende på hastighet. Vet du med dig att du kommer använda din surf utomlands är kanske Chili ett bättre alternativ, där du kan ringa och sms:a precis som hemma i EU/EES samt surf upp till 25 GB i månaden för 279 kronor.

Tre och Com hem har även de ett obegränsat abonnemang som båda hamnar på en månadskostnad på 499 kronor. Andra operatörer som erbjuder abonnemang med oändlig surfpott är Telenor, Tele2 och Telia

Familjen

Det finns flera lösningar för familjen som vill dela på surfen.

Tele2 lanserade nyligen sin familjelösning där kunder med minst 10 gigabyte surfpott kan lägga till upp till 4 familjemedlemmar för 199 kronor i månaden per person. Läs mer om Tele2:s familjeabonnemang här!

Med 3Samla kan Tre-kunder med ett abonnemang som har minst 5 gigabyte surf (199 kronor i månaden med 24 mån bindningstid) kan lägga till vem de vill att dela på surfpotten för 99 kronor i månaden. Max 5 personer kan läggas till. Läs mer om 3Samla här!

Hos Telenor kostar abonnemanget från 219 kronor (3 gigabyte surf) i månaden plus 189 kronor per ansluten familjemedlem. Det är dessutom gratis internationella samtal inom familjen. Läs mer om Telenors familjeabonnemang här.

Hos Telia kan du ansluta upp till 5 personer, som dessutom inte behöver vara släkt! Det kostar 219 kronor i månaden för minsta abonnemanget med två gigabyte surf, och 189 kronor för varje ny medlem. Läs mer om Telias familjeabonnemang här.