Vilket abonnemang passar bäst för just dig? Vi har alla väldigt olika behov och preferenser. Nedan listar vi olika typer av användare och vilket abonnemang som passar bäst för just dessa scenarion.

Du kan även läsa vår jämförelse av abonnemang för seniorer eller studenter här.

Så billigt som möjligt

Använder du din telefon minimalt och mest behöver ett abonnemang att sätta i mobilen? Wifogs minsta abonnemang är i teorin gratis, även om du betalar genom att se på reklam och svara på enkäter. Här ingår 500 MB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms. Läs mer om Wifogs abonnemang här.

Är du mer intresserad av en kontantkortsliknande lösning kan Mybeat vara någonting för dig! Deras minsta abonnemang kostar 59 kronor i månaden, men så är det inte heller mycket som ingår. Samtal kostar 49 öre i minuten och sms/mms 49 öre styck. Surfpotten är 2 GB. Läs mer om Mybeats abonnemang här.

Det billigaste abonnemanget i artikeln med fria samtal och sms kommer från Fello. Här ingår förutom samtal och sms en surfpott på 1 GB för 95 kronor i månaden. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Resa

Reser mycket

Är du ofta på språng? Det blir allt lättare för oss kunder att surfa i utlandet som hemma. Även om operatörerna numera måste erbjuda dig att kunna surfa i alla fall delvis fritt inom EU finns det nu även operatörer som sträcker sig något längre.

Hos Telenor kan du till exempel numera surfa som hemma även i USA, Thailand, Myanmar och Malaysia. Läs mer om Telenors abonnemang här.

Nyligen lanserade Tre 3Världen, som innebär att du nu kan surfa som hemma i 50 länder utanför EU med deras abonnemang med surfpott på 15 GB eller mer. Bland dessa länder finns bland annat USA, Japan, Kanada och Australien. Läs hela listan på länder hos Tre här.

Comviq erbjuder sin lösning Fastpris Combo, ett abonnemang där du förutom fria samtal och sms i Sverige även får 1 000 fria samtalsminuter till 41 olika länder, och 100 minuter till ytterligare 64 länder. Läs mer om Combo här.

Mest prat och sms för pengarna

Fello Fastpris med 0,5 GB är det billigaste abonnemanget på listan för dig som vill prata och sms:a fritt. För 95 kronor i månaden får du fria samtal och meddelanden. Surfpotten är visserligen minimal, men extrasurf kostar rimliga 45 kronor och det går så klart att köpa ett lite dyrare abonnemang med upp till 22 GB. Läs mer om Fellos abonnemang här.

På andra plats kommer Universal Telecoms fastpris-abonnemang. För 99 kronor i månaden får du både prata och sms helt fritt. Det ingår ingen surfpott, utan du betalar 2 kronor per MB surf. Läs mer om Universal Telecoms abonnemang här.

Surfar väldigt varierande

Har du svårt att hålla dig till en bestämd surfpott? Här finns två alternativ att välja mellan. Antingen väljer du ett abonnemang hos Fello, Hallon eller Vimla, som har lägst pris, för att köpa till extrasurf på 45 kr/GB när surfpotten tar slut.

Ett annat alternativ är att välja ett abonnemang hos en operatör som låter dig spara surfen du inte använder till nästa månad, för att på så sätt hoppas att den surfen som blir över vissa månader täcker upp för mer surfande nästa månad. Telia, Halebop, Hallon, Fello och Vimla är de operatörer som låter dig spara surf till nästa månad.

Surfar du ungefär lika förutom då och då när det verkligen krävs ordentligt med surfpott? Comviq låter dig ”boosta” ditt abonnemang med 24 timmars obegränsad surf för 55 kronor när det behövs.

Jag surfar typ ingenting

Om du nästan aldrig använder den där surfpotten i alla fall, beroende på att du helt enkelt inte förstår grejen med internet eller alltid har tillgång till wifi, ska du såklart inte betala dyra kronor för surf! Fellos abonnemang med 0,5 GB kostar enbart 95 kronor i månaden. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Jag surfar jättemycket

Vill du aldrig mer behöva oroa dig för att surfpotten ska ta slut finns det så klart abonnemang för dig också. Det billigaste abonnemanget för dig som vill ha obegränsat surf är Tre, Com hem och Tele2, som alla tre hamnar på en månadskostnad på 499 kronor.

Andra operatörer som erbjuder abonnemang med oändlig surfpott är Telenor och Telia

Familjen

Det finns flera lösningar för familjen som vill dela på surfen.

Tre lanserade nyligen sin lösning 3Samla där Tre-kunder med ett abonnemang som har minst 5 GB surf (199 kronor i månaden med 24 mån bindningstid) kan lägga till vem de vill att dela på surfpotten för 99 kronor i månaden. Max 5 personer kan läggas till. Läs mer om 3Samla här!

Hos Telenor kostar abonnemanget från 219 kronor (3 GB surf) i månaden plus 169 kronor per ansluten familjemedlem. Det är dessutom gratis internationella samtal inom familjen. Läs mer om Telenors familjeabonnemang här.

Hos Telia kan du numera ansluta upp till åtta personer, som dessutom inte behöver vara släkt! Det kostar 219 kronor i månaden för minsta abonnemanget med 2 GB surf, pch 89 kronor för varje ny medlem. Läs mer om Telias familjeabonnemang här.