Vilket abonnemang passar bäst för just dig? Vi har alla väldigt olika behov och preferenser. Nedan listar vi olika typer av användare och vilket abonnemang som passar bäst för just dessa scenarion.

Mest prat och sms för pengarna

Fello Fastpris med 0,5 GB är det billigaste abonnemanget på listan för dig som vill prata och sms:a fritt. För 95 kronor i månaden får du fria samtal och meddelanden. Surfpotten är visserligen minimal, men extrasurf kostar rimliga 45 kronor och det går så klart att köpa ett lite dyrare abonnemang med upp till 22 GB. Läs mer om Fellos abonnemang här.

På andra plats kommer Universal Telecoms fastpris-abonnemang. För 99 kronor i månaden får du både prata och sms helt fritt. Det ingår ingen surfpott, utan du betalar 2 kronor per MB surf. Läs mer om Universal Telecoms abonnemang här.

Surfar väldigt varierande

Har du svårt att hålla dig till en bestämd surfpott? Här finns två alternativ att välja mellan. Antingen väljer du ett abonnemang hos Fello, Hallon eller Vimla, som har lägst pris för att köpa till extrasurf på 45 kr/GB när surfpotten tar slut.

Ett annat alternativ är att välja ett abonnemang hos en operatör som låter dig spara surfen du inte använder till nästa månad, för att på så sätt hoppas att den surfen som blir över vissa månader täcker upp för mer surfande nästa månad. Telia, Halebop, Hallon, Fello och Vimla är de operatörer som låter dig spara surf till nästa månad.

Jag surfar typ ingenting

Om du nästan aldrig använder den där surfpotten i alla fall, beroende på att du helt enkelt inte förstår grejen med internet eller alltid har tillgång till wifi, ska du såklart inte betala dyra kronor för surf! Fellos abonnemang med 0,5 GB kostar enbart 95 kronor i månaden. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Även Allteles rörliga abonnemang, antingen prat (199 kr startavgift + 39kr) eller fastpris (199 kr startavgift + 109 kr), är väldigt prisvärda. Här kostar surfen 2 kr per MB. Observera att det här verkligen bara är för den som nästan inte surfar alls, då det innebär att ett GB då kostar 2 000 kronor. Läs mer om Allteles abonnemang här.

Jag surfar jättemycket

Vill du aldrig mer behöva oroa dig för att surfpotten ska ta slut finns det så klart abonnemang för dig också. Det billigaste abonnemanget för dig som vill ha obegränsat surf är Tele2:s unlimited-abonnemang. För 499 kronor får du surfa hur mycket som helst. Läs mer om Tele2:s abonnemang här.

Telenor har också ett abonnemang med oändlig surfpott, men detta blir betydligt dyrare då månadskostnaden hamnar på 749 kronor. Läs mer om Telenors abonnemang här.

Studenten

Även studenter måste kunna få sitt studielån att räcka till ett abonnemang. Den typiska studenten behöver en bra surfpott snarare än fria samtal och sms. Här kan du välja Comviqs studentabonnemang med 20 GB surf, vilket bör täcka såväl sociala medier som desperat sökande efter källor till uppsatser, för 245 kronor i månaden. Läs mer om Comviqs studentabonnemang här.

Student

Om du inte surfar särskillt mycket, eller har tillgång till wifi både hemma och i plugget, kan Vimla vara ett alternativ. Här får du 3 GB surf, antingen med begränsat antal samtal och sms för 100 kronor, eller fria samtal och sms för 150 kronor i månaden. Surfen som inte används sparas till nästa månad. Läs mer om Vimlas abonnemang här.

Pensionären

Fellos abonnemang för 95 kronor har en väldigt liten surfpott på 1 GB, men fria samtal och sms för att kunna hålla kontakten med familj och vänner. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Om du hellre har lite mer surf kan du välja mellan Vimlas specialabonnemang för seniorer. Välj mellan 60 minuter samtal och 600 sms i månaden för 100 kronor eller fria samtal och sms med samma surfpott för 150 kronor i månaden. Läs mer om Vimlas abonnemang här.

Så billigt som möjligt

Använder du din telefon minimalt och mest behöver ett abonnemang att sätta i mobilen? Wifogs minsta abonnemang kostar 20 kronor i månaden, vilket gör det till artikelns billigaste abonnemang. Här ingår antingen 20 samtalsminuter, 40 sms/mms eller 200 MB surf. Läs mer om Wifogs abonnemang här.

Är du mer intresserad av en kontantkortsliknande lösning kan Universal Telecom vara något för dig. I deras billigaste abonnemang kostar alla samtal, meddelanden och surf extra, men du behöver endast betala 29 kronor i månaden. Observera att en startavgift på 199 kronor tillkommer. Läs mer om Universal Telecoms abonnemang här.

Familjen

Det finns flera lösningar för familjen som vill dela på surfen. Telenor har mest prisvärda familjeabonnemanget. Minsta möjliga surfpott är 20 GB, vilket kostar 399 kronor i månaden plus 149 kronor per ansluten familjemedlem. Det är dessutom gratis internationella samtal inom familjen. Läs mer om Telenors familjeabonnemang här.

Telias familjeabonnemang är dyrare. Det kostar 439 kr för 20 GB, anslutningsavgiften är däremot densamma som Telenor. Här kan du enbart ansluta tre familjemedlemmar till huvudabonnemanget, i jämförelse med Telenor som tillåter sju anslutningar. Läs mer om Telias familjeabonnemang här.