Vilket abonnemang passar bäst för just dig? Vi har alla väldigt olika behov och preferenser. Nedan listar vi olika typer av användare och vilket abonnemang som passar bäst för just dessa scenarion.

Så billigt som möjligt

Använder du din telefon minimalt och mest behöver ett abonnemang att sätta i mobilen? Wifogs minsta abonnemang är i teorin gratis, även om du betalar genom att se på reklam och svara på enkäter. Här ingår 500 MB surf, 15 samtalsminuter och 20 sms. Läs mer om Wifogs abonnemang här.

Är du mer intresserad av en kontantkortsliknande lösning kan Mybeat vara någonting för dig! Deras minsta abonnemang kostar 59 kronor i månaden, men så är det inte heller mycket som ingår. Samtal kostar 49 öre i minuten och sms/mms 49 öre styck. Surfpotten är 2 GB. Läs mer om Mybeats abonnemang här.

Det billigaste abonnemanget i artikeln med fria samtal och sms kommer från Fello. Här ingår förutom samtal och sms en surfpott på 1 GB för 95 kronor i månaden. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Resa

Reser mycket

Är du ofta på språng? Det blir allt lättare för oss kunder att surfa i utlandet som hemma. Även om operatörerna numera måste erbjuda dig att kunna surfa i alla fall delvis fritt inom EU finns det nu även operatörer som sträcker sig något längre.

Nyligen lanserade Tre 3Världen, som innebär att du nu kan surfa som hemma i 50 länder utanför EU med deras abonnemang. Bland dessa länder finns bland annat USA, Japan, Kanada och Australien. Läs hela listan på länder hos Tre här.

Hos Telenor kan du till exempel numera surfa som hemma även i USA, Thailand, Myanmar och Malaysia. Läs mer om Telenors abonnemang här.

Comviq erbjuder sin lösning Fastpris Combo, ett abonnemang där du förutom fria samtal och sms i Sverige även får 1 000 fria samtalsminuter till 41 olika länder, och 100 minuter till ytterligare 64 länder. Läs mer om Combo här.

Mest prat och sms för pengarna

Fello Fastpris med 0,5 GB är det billigaste abonnemanget på listan för dig som vill prata och sms:a fritt. För 95 kronor i månaden får du fria samtal och meddelanden. Surfpotten är visserligen minimal, men extrasurf kostar rimliga 45 kronor och det går så klart att köpa ett lite dyrare abonnemang med upp till 22 GB. Läs mer om Fellos abonnemang här.

På andra plats kommer Universal Telecoms fastpris-abonnemang. För 99 kronor i månaden får du både prata och sms helt fritt. Det ingår ingen surfpott, utan du betalar 2 kronor per MB surf. Läs mer om Universal Telecoms abonnemang här.

Surfar väldigt varierande

Har du svårt att hålla dig till en bestämd surfpott? Här finns två alternativ att välja mellan. Antingen väljer du ett abonnemang hos Fello, Hallon eller Vimla, som har lägst pris, för att köpa till extrasurf på 45 kr/GB när surfpotten tar slut.

Ett annat alternativ är att välja ett abonnemang hos en operatör som låter dig spara surfen du inte använder till nästa månad, för att på så sätt hoppas att den surfen som blir över vissa månader täcker upp för mer surfande nästa månad. Telia, Halebop, Hallon, Fello och Vimla är de operatörer som låter dig spara surf till nästa månad.

Jag surfar typ ingenting

Om du nästan aldrig använder den där surfpotten i alla fall, beroende på att du helt enkelt inte förstår grejen med internet eller alltid har tillgång till wifi, ska du såklart inte betala dyra kronor för surf! Fellos abonnemang med 0,5 GB kostar enbart 95 kronor i månaden. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Jag surfar jättemycket

Vill du aldrig mer behöva oroa dig för att surfpotten ska ta slut finns det så klart abonnemang för dig också. Det billigaste abonnemanget för dig som vill ha obegränsat surf erbjuder Tele2 och Tre, som båda två hamnar på en månadskostnad på 499 kronor.

Andra operatörer som erbjuder abonnemang med oändlig surfpott är Telenor och Telia.

Student

Studenten

De två abonnemang med lägst månadskostnad för studenter just nu står Comviq och Fello för. Hos Comviq får du 200 minuter samtal, 2 000 sms och mms och 5 GB surf i Sverige. Läs mer här!

Om du istället vill ha fria samtal och sms erbjuder Fello detta, men enbart 2 GB surf. Läs mer här!

Lägger du på fyra kronor och väljer artikeln näst billigast abonnemang hos Hallon. För 99 kronor får du här fria samtal och sms samt en surfpott på 6 GB. Läs mer här!

Läs hela vår jämförelse av abonnemang för studerande här!


Pensionären

Fellos abonnemang för 95 kronor har en väldigt liten surfpott på 1 GB, men fria samtal och sms för att kunna hålla kontakten med familj och vänner. Läs mer om Fellos abonnemang här.

Om du hellre har lite mer surf kan du välja mellan Vimlas specialabonnemang för seniorer. Välj mellan 60 minuter samtal och 600 sms i månaden för 100 kronor eller fria samtal och sms med samma surfpott för 150 kronor i månaden. Läs mer om Vimlas abonnemang här.

Läs hela vår jämförelse av operatörernas erbjudanden för seniorer här!

Familjen

Det finns flera lösningar för familjen som vill dela på surfen. Telenor har det mest prisvärda familjeabonnemanget. Minsta möjliga surfpott är 3 GB, vilket kostar 319 kronor i månaden plus 169 kronor per ansluten familjemedlem. Det är dessutom gratis internationella samtal inom familjen. Läs mer om Telenors familjeabonnemang här.

Telias familjeabonnemang är dyrare. Det kostar 439 kr för 20 GB, anslutningsavgiften är däremot densamma som Telenor. Här kan du enbart ansluta tre familjemedlemmar till huvudabonnemanget, i jämförelse med Telenor som tillåter sju anslutningar. Läs mer om Telias familjeabonnemang här.