Den senaste operativsystemsuppdateringen för Android, version 8.0 eller Android Oreo, har så smått börjat pytsas ut stegvis till mobiler världen över. Men enligt de senaste siffrorna från Google så har de flesta Android-användare inte ens bekymrat sig om (eller haft möjlighet) att uppgradera till version 7.0 ännu.

Missa inte: Android 8 Oreo lanserat - här är största nyheterna 

Antalet användare som kör version 7, Android Nougat, utgör 15,8 procent vilket – även om det är en ökning – är en bra bit från version 6. Marshmallow sitter nämligen fortfarande på hela 32,2 procent av användarkakan.

Fördelning av Android-plattformsversioner baserat på data från 11 september 2017
Foto: Android, GoogleKlicka på bilden för större version.

Givetvis påverkas siffrorna av att alla Android-modeller inte är kompatibla med alla versioner av operativsystemet. Något som även syns är att äldre versioner som Gingerbread, och Ice Cream Sandwich, vilka inte längre stöds, håller på att försvinna helt.

Siffrorna kommer från en datainsamling över alla Android-enheter som besökte Google Play Store under en sjudagarsperiod i september. Antalet användare som idag uppdaterat till Android O är än så länge försumbar, men vi lär se större skillnad vid nästa undersökning.