Micorsoft Edge-teamet meddelade under årets Microsoft Edge Web Summit i Seattle att Edge nu har 330 miljoner månatliga användare. Webbläsaren har därmed dubblat antalet användare från 150 miljoner i april förra året, rapporterar Venture Beat. I dagsläget finns det nu också 500 miljoner aktiva Windows 10-användare vilket betyder att 60 procent av Windows 10-användarna också är aktiva Edge-användare.

Missa inte: 10 funktioner du måste kolla in om du kör Edge i Windows 10

Trots den imponerande ökningen har Microsoft likväl fortfarande en bit kvar för att nå upp till konkurrenterna. Google Chrome ska i dagsläget ha över en miljard månatliga användare över desktop och mobiler medan Mozilla ligger på omkring en halv miljard.

Värt att tänka på är att siffrorna för samtliga webbläsare också påverkas av att en "användare" egentligen är en apparat, som i en dator, en mobil och så vidare. Detta gör att siffran inte kan ta i akt om en och samma person egentligen använder samma webbläsare på flera ställen eller om flera personer använder samma webbläsare på en och samma dator.

Läs också: Sugen på Windows 10 S? Bäst för dig att du gillar Bing och Edge