Nya gränssnittet gör inget

Hur är den då prestandamässigt? Håller den för våra högt ställda förväntningar på usb 3.1 gen 2? Tyvärr inte. Här maxar vi ut överföringshastigheten på ungefär 450 MB/sek, och när vi överför större kataloger med småfiler till den är den dessutom lite segare än andra externa ssd-er vi testat.

WD My passport SSD

WD är förtegna om vilket gränssnitt det är internt i My Passport SSD, men vi gissar på att det rör sig om SATA, och inte betydligt snabbare PCI Express-gränssnitt och NVMe-kontroller, som de snabbaste ssd-erna har numera. Du behöver antingen det eller SATA i RAID-konfiguration för att få högre hastigheter. Vi får med andra ord ingen märkbar förbättring i maxhastighet i snabb usb 3.1-port jämfört med i en äldre usb 3.0-port. Så varför den ens har stöd för det har vi svårt att förstå.

Omdöme

WD My passport SSD är ett välkommet tillskott till en hittills liten skara usb typ c-tillbehör, men den tillför egentligen inget nytt. Den lyckas inte utnyttja extra maxhastigheten i snabbaste usb-standarden och underpresterar också en liten aning vid vardagsanvändning. WD får plus för sina egna enkla och bra program, men de skulle behöva städas upp en smula. Den får strax över godkänt av oss, men inte mycket mer.

Fakta WD My Passport SSD 256 GB

Tillverkare: Western Digital
Funktion: Portabel lagring
Lagringsplats: 256 GB
Filsystem: exFAT
Gränssnitt: Usb 3.1 gen 2
Medföljande program: Backup, kryptering
Övrigt: Usb typ c-kabel, adapter till usb typ a, 3 års garanti
Storlek: 9 x 4,5 x 1 cm
Vikt: 40 gram
Pris: ca 1 400 kr

plus

Liten och lätt
Lättanvända program

minus

Kantig form
Inte så snabb som vi hoppats på
Störande reklam i apparna

Betyg 3 av 5

WD My Passport SSD 256GB Pris vid test: 1323 kr.

Bästa pris just nu: 866 kr