Google Drive

1. Logga in

Surfa till drive.google.com, klicka på Öppna och logga in med din Gmail-adress (eller skapa en ny via Fler alternativ, Skapa konto). Klicka på kugghjulet till höger och väljer Ladda ned Säkerhetskopiera och synkronisera för Windows.


Google Drive

2. Hämta program

Klicka på den blå nedladdningsknappen, välj Godkänn och ladda ned och spara filen på skrivbordet. Dubbelklicka på den för att starta installationsprogrammet. När det är klart kan du klicka på Kom igång för att logga in med din Gmail-adress.


Google Drive

3. Styr säkerhetskopiering…

Du får nu välja vilka filer på hårddisken som automatiskt ska säkerhetskopieras. Acceptera förvalen eller ändra med Välj mapp. Du får också välja om dina bildfiler ska krympas och de ska visas på tjänsten Google Foto. Klicka på Nästa.


Google Drive

4. … och näthårddisken

Om du redan har filer på Google Drives näthårddisk får du ange om de ska synkroniseras till din dator. Välj Allt på Min enhet eller Enbart de här mapparna för att välja vad som ska visas. Klicka sedan på Starta så startar kopieringen.


Google Drive

5. Ändra inställningar

För att styra vad som ska säkerhetskopieras och ändra andra inställningar klickar du på Drive-ikonen nere till höger, väljer menyknappen (tre punkter) och klickar på Inställningar. Här kan du även stänga av programmet eller tillfälligt pausa det.


Google Drive

6. Hitta filerna

Du hittar dina filer via webbläsaren genom att surfa till drive.google.com och logga in. Under Datorer finns säkerhetskopiorna och under Min enhet din näthårddisken. För att ladda upp filer till den senare lägger du dem i mappen Google Drive på hårddisken.