Den shoppingintresserade har i åratal använt sig av tjänster som Prisjakt och Pricerunner för att hitta bästa priset på en vara innan det är dags att slå till på allvar hos någon nätbutik. Nu lanseras jämförelsetjänsten Comprado, som i stället låter konsumenten söka efter det bästa priset på varor och tjänster hos fysiska butiker och serviceinrättningar utifrån var denne befinner sig för tillfället.

Comprado säger sig utmana aktörer som Eniro, som sedan tidigare låtit dig söka upp frisörer, biosalonger och restauranger online. Något bokningssystem har dock inte erbjudits. Genom direkta kopplingar till populära bokningstjänster som Bokadirekt, Bookatable och Lasingoo vill Comprado förenkla den biten .

Idén till den nya jämförelsetjänsten ska ha kommit till när en av Comprados grundare, Anders Brinck, ledsnade på att det inte var speciellt enkelt att jämföra pris och sortiment hos fysiska butiker online.

– Mycket av informationen fanns tillgänglig digitalt, men den var svår att hitta och jämförelser var omöjliga att göra. Comprado kändes som en självklar samlingstjänst att skapa för att underlätta för konsumenter, säger Anders Brinck i ett pressmeddelande.

I dagsläget är Comprado begränsat till sex kategorier; Bilservice och verkstad, extrapriser hos matbutiker, friskvård och träning, mat och dryck, skönhet och hälsa samt kemtvätt och skomakeri. Vd:n Frederik Marqvard säger till PC för Alla att man är först i världen med denna typ av kombinerade boknings- och jämförelsetjänst, och siktar på att bredda utbudet väsentligt under den närmaste framtiden.