Uppdatering 1 december:

Efter nästan två månaders betatestande har den skarpa versionen av Edge för IOS och Android nu lagts upp på App Store respektive Google Play.

Tyvärr är appen i ett första skede endast tillgänglig i USA, Storbritannien, Frankrike och Kina, men Microsoft lovar via sin Windows-blogg att webbläsaren kommer till fler länder så småningom.

Har du ett konto i något av ovannämnda länder kan du naturligtvis ladda ner Edge redan nu, annars får du vänta ett tag till. Systemkravet är IOS 9 eller senare, alternativt Android 4.4 eller senare. Observera att IOS-versionen ännu inte är anpassad för Ipad.


Tidigare:

Microsoft fortsätter med sitt arbete för att få Windows 10 att fungera bättre ihop med Android och Ios och släpper här näst äntligen lös sin webbläsare Microsoft Edge på båda plattformarna.

Missa inte: Adjö, Windows Phone! Bill Gates har börjat köra Android

Företaget trycker med Edge då speciellt på Windows 10 Fall Creators Update-funktionen som låter webbläsaren att flytta över sömlöst mellan mobil, laptop och stationär dator så att du alltid kan fortsätter din surfupplevelse där du var senast.

Utöver det har Microsoft Edge även funktioner för synkade läslistor, lösenord, historik, favoriter och e-böcker.