Det är inte mycket med Microsofts Windows Mobile nu för tiden. Bill Gates har bytt till Android och företagets Windows 10-chef har meddelat att mobiloperativet inte längre är i deras fokus. Istället satsar Microsoft på att göra Windows 10 och dess tjänster så kompatibla som möjligt med IOS och Android.

Missa inte: Microsoft - "Windows 10 Mobile är ingen prioritet längre"

Men nya bilder visar en framtid som hade kunnat vara; en där Microsoft hade hunnit före både Apple och Samsung med att släppa en nästintill kantlös fullskärmsmobil. Det rapporterar Windows Central som fått tag i en sällsynt prototyp för Windows Phone: Vela. Mobilen, som utöver den kantlösa designen också hade den framåtriktade kameran nedtill var en tidig, mer utflippad version av det som senare blev den mer konservativa Lumia 435.

Vad som nästan är än mer överraskande är att priset för telefonen var satt till under 2 000 kronor. Microsoft strök dock idén någon gång under 2014. Exakt varför är oklart. Men det är minst sagt fantasiseggande att tänka på en hur mobilmarknaden hade kunnat se ut idag ifall Microsoft valt att släppa den här mobilen istället och redan 2014/15. Se alla bilderna hos Windows Central!