Allt fler väljer att gå över till ett abonnemang till sin telefon, men det finns tillfällen när ett kontantkort är att föredra!. Kanske har du en telefon som du inte använder varje månad, eller så har du kanske en familjemedlem som mer eller mindre bara behöver en fungerande mobil utifall att. Vi har kartlagt de billigaste alternativen från de olika operatörerna och vad de erbjuder.

Missa inte! Stor jämförelse av alla operatörer: Här är bästa abonnemanget för dig

Är billigast alltid bäst?

Nej, självklart är billigast inte alltid det bästa, det finns alltid mycket mer än pris som spelar in. Kundtjänsten och täckning kan exempelvis vara viktiga faktorer. I just den här artikeln har vi enbart kartlagt hur de olika operatörerna prismässigt står sig mot varandra. Om du vill ha bättre koll på hur täckningen ser ut där just du bor bör du alltid rådfråga operatören i fråga, alternativt gå in på Post- och telestyrelsens hemsida.

Läs även: Stort test – här är bästa mobilen just nu

PTS
Post- och telestyrelsen samlar in information om hur täckningen ser ut runt om i landet och klagomål till de olika operatörerna.

Operatörer med egna nät


Telia

Telias abonnemang utgår, om inte annat framgår, efter 30 dagar. Efter den tiden eller när din pott tar slut kostar samtal 1,99 kr i minuten, plus 99 öre i öppningskostnad. Sms kostar 1,99 kr.

Läs mer om Telias kontantkort här.

Ladda enkel

Telias minsta kontantkort kan laddas på med en pott på mellan 50 och 300 kronor. Den potten används till samtal, meddelanden och surf. Öppningskostnaden för ett samtal är 99 öre och sedan kostar samtalet 69 öre per minut. Sms kostar 69 öre styck och 1 MB surf kostar 10 kronor.

Ladda fastpris

Kontantkortet för dig som vill ta ett steg närmare abonnemang. Kostar mellan 99 och 249 kronor i månaden beroende på hur mycket samtal och surf du vill ha. För dig som laddar med 0,5-1 GB surf ingår 60 eller 100 fria samtal. Om du som laddar med 2-5 GB surf får du obegränsat med samtal. Oavsett vad du väljer är sms alltid fria.

Ladda surf

Självklart kan du köpa med ett kontantkort enbart med surf. Det här kan antingen användas självt för den som är ointresserad av samtal och sms, eller komplettera ditt redan existerande kontantkort. Du kan antingen välja mellan att ladda 0,5-2 GB surf i en månad, det kostar 49-149 kronor. Du kan också ladda upp din surfpott för ett halvår framåt. Det kostar mellan 299-399 kronor och ger dig 6-12 GB surf att fördela under kommande sex månader.

Ladda årskort: Spotify och surf
För 1 299 kr får du 2 GB surf i månaden (fylls på den 1:a varje månad, oanvänd surf sparas inte) och ett års Spotify premium (värde 1 188 kr).

Ladda årskort: Sms

För dig som struntar fullständigt i surf eller samtal och bara vill ha sms! För 499 kronor får du 5 000 sms i månaden (förnyas den 1:a varje månad) i ett år.

Ladda årskort: Säker mobil
Bara för dig som är smartphone-ägare. Här får du ta del av Telenors tjänst Trygga nummer, stöldskydd och surfskydd.

Semestervecka

Ska du ut och resa? För 299 kronor får du 1 GB surf, 1 000 samtalsminuter och 1 000 sms/mms i följande länder: Australien, Färöarna, Israel, Kanada, Malaysia, Puerto Rico, Ryssland, Schweiz, Turkiet, Thailand och USA

Telenor

Telenors kontantkort gäller om inte annat framgår i 30 dagar från och med att du laddar det. Du kan även ladda ditt kontantkort via Telenors app Telenor Ladda.

Läs mer om Telenors kontantkort här.

Ladda ner Telenor Ladda till Android
Ladda ner Telenor Ladda till IOS

Fastpris (månad)
Telenors kontantkort liknar ett abonnemang, men räcker enbart i 31 dagar från laddningstillfället. Här ingår alla samtal och sms. Kontantkortet kostar mellan 99 och 449 kronor och beroende på pris får du en surfpott med 0,1 till 50 GB surf.

Fastpris (halvår)
Att ladda på kontantkortet varje månad kan lätt bli tröttsamt. För 799-999 kronor får du fria samtal och sms, samt 2-4 GB i månaden i ett halvår. Surfen fylls på den 1:a varje månad och oanvänd surf sparas till nästa månad.

Rörligt
Telenor har även ett kontaktkort som faktiskt fungerar som ett kontantkort. Du kan ladda kontantkortet med antingen 100 eller 300 kronor, varav du får 100 kronor extra i din pott om du väljer det dyrare alternativet. Samtal kostar 99 öre i öppningsavgift och sedan 69 öre i minuten. Sms kostar 69 öre och surf kostar 19 kr per 100 MB. Giltigt i ett år efter laddningstillfället.

Surf
Telenors surf kan köpas per månad eller halvår. För att ladda på per månad kan du ladda mellan 49 och 299 kronor för 1 till 30 GB surf. För surf i ett halvår betalar du mellan 499 och 999 kronor för 20 till 60 GB surf. De här fungerar som ett komplement till dig som använder ett annat kontantkort från Telia och går att använda även i EU/EES. I Sverige kan det även användas som komplement för dig som har mobilt bredband från Telenor.

3

3:s kontantkort gäller i 30 dagar. Du kan även ladda på ditt kontantkort via appen 3Fyll På.

Läs mer om 3:s kontantkort här.

Ladda ner 3 Fyll På till Android
Ladda ner 3 Fyll På till IOS

3 Fastpris (minsta)
3:s billigaste kontantkort kostar 99 kronor. Då ingår 200 samtalsminuter och 1 GB surf. Sms och öppningsavgift är gratis.

3 Fastpris
3 har även kontantkort som mer liknar ett abonnemang. Det kostar mellan 199 och 599 kronor. Då ingår fria samtal och sms och beroende på kostnad en surfpott bestående av 3 till 50 GB.

3 Global
Har du vänner eller familj utomlands? I 3:s globala kontantkort ingår 1 000 fria sms till resten av världen. Internationella samtal kostar 69 öre i öppningsavgift och sedan 18 öre i minuten. Kontantkortet kostar 50-300 kronor i månaden beroende på storleken på surfpott som varierar mellan 0,5 och 3 GB.

3Pott
Här har 3 utformat en mer klassisk kontantkortslösning. För 100 till 300 kronor får du mellan 1 till 3 GB surf i månaden. Samtal och sms är gratis inom 3:s nät, även om en öppningsavgift på 69 öre tillkommer vid varje samtal. Till resterande nät kostar 69 öre per minut och sms.

Extra data
Om du köper till 1 GB surf hos 3 kostar det 49 kronor och gäller precis som övriga kontantkort i 30 dagar.