Billigaste kontantkortet

Behöver du bara minsta möjliga att inkluderas i ditt kontantkort? Kanske behöver du bara ett nummer utifall att? Förstaplatsen som artikelns billigaste kontantkort är en delad mellan Telia, 3 och Comviq.

Telias Ladda enkel kostar i sitt billigaste utformande 50 kronor i månaden. Då kostar allt extra! Efter 30 dagar behöver du inte fylla på med ett nytt kontantkort, dock blir avgifterna för samtal och sms högre. Läs mer om Telias kontantkort här.

Comviq Amigos kostar lika mycket som Telias kontantkort, men här behöver du inte betala en öppningsavgift för samtal till andra som har Comviq eller Tele2. Sms-avgiften är också något billigare och du får med en surfpott på 0,5 GB, vilket inte är mycket men ändå mer än vad som ingår i Telias abonnemang. Läs mer om Comviqs kontantkort här.

3 Global kostar också 50 kronor i månaden som minst. Då ingår en surfpott på 0,2 GB och 1 000 internationella sms. Läs mer om Tres kontantkort här.

Jag vill sms:a och ringa fritt, men behöver inte surfa

Det billigaste kontantkortet med fria sms och samtal är Hallons minsta kontantkort med 4 gigabyte surf. Det kostar 99 kronor i månaden. Läs mer om Hallons kontantkort här.

Alternativet är Comviqs Fastpris Fastpris Mini. För 95 kronor i månaden får du 3 GB surf och 2 000 fria sms samt 200 minuter att ringa för. Läs mer om Comviqs kontantkort här.

Jag vill ringa, men behöver inte surf

Halebop Go är kontantkort som är tänkt för dig som kanske har en mobil som du bara använder då och då eller om du bara är i Sverige. Ladda det med 100, 200 eller 300 kronor. Ring för 2 kronor per samtal och sms:a för 50 öre per meddelande. 
Läs mer om Halebops kontantkort här.

Jag orkar inte fylla på så ofta

Kontantkort i all ära, men det kan ibland bli tröttsamt att behöva fylla på kontantkortet varje månad. Om du ännu inte är redo att släppa kontantkortet mot ett abonnemang kan Telenors Fastpris-kontantkort i halvårsversion vara något för dig. Det kostar mellan 799 och 999 kronor i halvåret (det vill säga cirka 133-166 kronor i månaden). I kontantkortet ingår fria sms och samtal och du får välja på att ha en surfpott mellan 5-10 gigabyte i månaden som fylls på den första varje månad. Läs mer om Telenors kontantkort här.

Du kan även välja Telia Ladda enkel. Här behåller du kontantkortet även om du inte fyller på det. Dock blir avgifterna högre när du inte fyllt på kontantkortet på 31 dagar. Läs mer om Telias kontantkort här.

Resa

För Globetrottern

Reser du mycket eller har du nära och kära i andra länder? Det finns massor av olika kontantkort riktade till de som behöver ringa många utlandssamtal. Till exempel Telenor Hello där det ingår samtal till Mellanöstern, EU och USA. Comviqs Amigos-kontantkort går att använda på samma sätt i EU/EES som i Sverige.

Billigaste surfen

Det kontantkort som är billigast att köpa extra surf till är onekligen Hallon. Här kostar 1 gigabyte surf 49 kronor. Det här passar till exempel du som har en väldigt ojämn surfmängd beroende på månad. Läs mer om Hallons kontantkort här.