Acronis True Image

Testets snabbaste uppladdning står Acronis True Image för. Med över 20 megabit per sekund för vår testmapp skulle det ta drygt fyra dagar att tanka upp en terabyte data. För en mer modest användare med 250 gigabyte personlig data går det alltså på en dag.

Acronis har ett relativt modernt och snyggt program som är intuitivt att jobba med, men som tyvärr är ganska segt. Att öppna gränssnittet för att välja vad som ska säkerhetskopieras tar en lång stund och många andra operationer är inte heller omedelbara. Skillnaden mot en del andra program i testet är tydlig. Om det inte är för att backupprogram huvudsakligen ligger i bakgrunden och gör sitt hade det här sänkt betyget ordentligt.

Acronis True Image

Förutom backup har Acronis en del andra funktioner inbyggda, till exempel mappsynkning (som Dropbox) och arkivering. Acronis skickar även med en rad andra verktyg som kan vara behjälpliga, bland annat ett program för att skapa en klondisk – en annan typ av backup som kan rädda dina filer om hårddisken pajar mitt i ett viktigt jobb.

Prismässigt ligger ungefär i mitten om det räcker med 1 terabyte lagring för dig. Behöver du mer blir det snabbt betydligt dyrare.

Bra valFakta: Acronis True Image

Tillverkare: Acronis
Kontakt: acronis.com
Fakta och mätresultat: Vi har testat Premium-versionen eftersom det är den enda som ger mer än 500 gigabyte. Upphastighet: 22 mbit/s, nedhastighet 9 mbit/s.
Övrigt: Mappsynk, arkivering, diverse verktyg.
Pris: 820 kronor per år för 1 terabyte lagring.

Ladda ner och testa Acronis True Image här

plus

Snabbast i testet
Extraverktyg

minus

Begränsad mängd data
Segt gränssnitt

Betyg 8 av 10