Backblaze

Sedan Crashplan (testvinnare när vi senast jämförde onlinebackup) plötsligt lade ned sin backuptjänst för hemanvändare tidigare i år har många tidigare Crashplan-kunder letat efter alternativ. Många har fastnat för Backblaze och efter att ha testat den senaste versionen förstår vi varför.

Backblaze har många års erfarenhet av onlinebackup, och är som företag helt renodlat på just det här. Företagets tekniker bloggar om tester av den långsiktiga pålitligheten hos hårddiskmärken och det är en av de få tjänster som erbjuder återställning via hårddisk på posten.

Backblaze program är en ganska enkel historia och det sticker ut genom att inte ha något alternativ för att själv välja vad som ska säkerhetskopieras. Under avancerade inställningar kan du välja bort filer och mappar, men inte tvärt om. Med grundinställningarna kopieras allt utom systemfiler och program.

Backblaze

Återställning sköts via webben och inte från datorn. Gränssnittet där är enkelt och responsivt. Du väljer vilka filer du vill återställa (från en enstaka fil till hela backupen), och hur du vill hämta dem: som nerladdning, på usb-sticka eller usb-hårddisk (de två senare alternativen kostar en slant). Nerladdning innebär att filerna packas i en zip-fil som du sedan får ladda ner som en vanlig nerladdning.

Backblaze är det billigaste alternativet i testet – externa hårddiskar ingår och datamängden är obegränsad.

PC för Alla Bäst i testFakta: Backblaze

Tillverkare: Backblaze
Kontakt: backblaze.com
Fakta och mätresultat: Ren onlinebackup med obegränsad data och hårddiskar för en dator. Upphastighet 14 mbit/s, nedhastighet 13 mbit/s.
Övrigt: Möjlighet att välja egen krypteringsnyckel.
Pris: 410 kronor per år.

Ladda ner och testa Blackbaze här

plus

Snabbt och enkelt
Billigt
Tryggt

minus

Ingen möjlighet att bara backa upp utvalda mappar
Återställning något omständligt

Betyg 9 av 10