SOS Online Backup

SOS Online Backup har den tvivelaktiga äran av att vara testets i särklass dyraste tjänst. För att backa upp 500 gigabyte måste du punga ut 1 620 kronor om året – fyra gånger mer än Backblaze. För 1 terabyte ökar priset till hiskeliga 3 280 kronor. Med Backblaze kan du backa upp ditt feta thunderbolt-raidkabinett på 8, 12 eller varför inte 16 terabyte för samma 420 kronor om året. Med SOS Online Backup är 10 terabyte det högsta taket och det går på 24 600 kronor om året.

Vi kan nästan sluta redan här, men programmet förtjänar trots allt en kommentar. Vid första anblick ser det helt okej ut, men så fort vi öppnar gränssnittet för att välja backupobjekt eller återställning visar det sin fula sida. Här snackar vi ett program som ser ut att ha designats för Windows NT. Det är kort sagt hiskeligt att skåda. Dessutom nollställs gränssnittet varje gång du har stängt det, och grundinställningen visar bara en smal del av filnamn/sökväg så du måste ställa in kolumnbredder innan du kan se vad du sysslar med.

SOS Online Backup

Det finns egentligen inga förmildrande omständigheter. SOS Online Backup får visserligen den högsta nedladdningshastigheten i testet, men vad hjälper det om du inte fick plats med alla dina filer till att börja med? Kort sagt: välj något annat. Vad som helst.

Fakta: SOS Online Backup

Tillverkare: SOS Online Backup
Kontakt: sosonlinebackup.com
Fakta och mätresultat: Upphastighet 3,9 mbit/se, nedhastighet 30 mbit/s
Övrigt: Kan backa upp externa diskar och NAS (men lycka till med att få plats).
Pris: 1 640 kronor/år för 500 gigabyte utrymme (24 600 kronor/år för 10 terabyte)

Ladda ner och testa SOS Online Backup här

plus

Snabba nedladdningar

minus

Dyrt så det vattnas i ögonen
Uråldrigt gränssnitt
Långsam uppladdning

Betyg 1 av 10