Facebook är som bekant en social nätverksfunktion som låter användare hålla kontakt med varandra. Men det är inte alltid bara solsken och regnbågar – ibland finns det säkert folk även på Facebook som du bara inte vill ha att göra med. Då kan du blockera.

När du blockerar någon på Facebook skär du alla sociala band till den personen – och det fungerar dubbelriktat. Den blockerade personen kommer inte att kunna se några spår av dig och inte du av denne.

Han eller hon kommer inte att kunna läsa några av dina inlägg och kommentarer. Om ni har en gemensam Facebook-vän där du gillat och kommenterat ett inlägg kan den blockerade inte se ditt gillande eller din kommentar. På samma sätt, om personen du blockerat reagerar på eller kommenterar din väns inlägg ser du inte det.

Ingen av er kan heller se varandras namn på inlägg och foton där båda är taggade. Ni blir helt enkelt helt osynliga för varandra – praktiskt ibland!

Facebook

1. Inställningar

Logga in på ditt Facebookkonto, klicka på den lilla nedåtpilen i menyraden och välj Inställningar. Klicka på Blockering till vänster.


Facebook

2. Välj

Gå till sökfältet i sektionen Blockera användare och skriv in namn eller e-postadress till personen det gäller. Klicka på Blockera.


Facebook

3. Blockera

Om det finns flera personer med samma namn får du upp en lista. Finns det bara en visas bara den personen. Klicka på Blockera vid aktuell person.


Facebook

4. Klart

Klicka på Blockera XXXX. Nu är det klart och ni kan inte längre se varandra. Skulle du ångra dig visas alla blockerade användare och det är lätt att avblockera.