År 2009 presenterade Microsoft Courier, en vikbar telefon som i sin utfällda form blev till en surfplatta. Produkten släpptes aldrig, men det senaste året har rykten börjat cirkulera om att den kan vara på väg tillbaka. Och nu rapporterar Windows Central att Microsoft mycket riktigt jobbar på en Courier-liknande produkt som kan släppas redan under 2018.

Missa inte: Microsoft - "Windows 10 Mobile är ingen prioritet längre" 

Enligt Windows Central ska den nya Microsoft-produkten, som går under kodnamnet Andromeda, ha formen som en ihopfällbar anteckningsbok och fungera på ARM-chipsets.

Microsoft ska den senaste tiden även arbetat för att få Windows 10 att fungera på ARM-baserade processorer. Redan under december ska de visa upp de första ARM-drivna Windows 10-produkterna i form av laptops.

Microsoft ska tydligen även jobba på en anteckningsapp speciellet för Andromeda som ska fungera ungefär som en riktig anteckningsbok snarare än en mobiltelefon.

Sedan tidigare har Microsoft sagt att Windows 10 Mobile inte längre är någon prioritet för företaget. Men mobila Windows-enheter verkar de fortfarande inte givit upp hoppet för.

Du kan se en demonstration av gamla Microsoft Courier från 2009 i klippet nedan: