Blir din bärbara ofta överhettad eller vill du bara ha möjlighet att anpassa hur din dator står på skrivbordet för bästa möjliga ergonomi? Här listar vi de bärbara ställ vi tycker ser intressantast ut på marknaden just nu. Glöm inte att dubbelkolla så att din bärbara passar till de olika ställens mått.

Undvik att komma ut ur krisen med samma kroppskonstitution som Quasimodo. Oavsett om du arbetar från säng, soffa eller matbord – här finns något för alla!

För soffan

Seaford

Living Home Laptopbord Seaford i vildeksfolie vilar på en metallram vars design tillåter att du kan skjuta in den under soffan. Bordet är högre än ett normalt soffbord och passar perfekt nu när du äntligen kan kombinera soffpotatislivet med arbetslivet. Stommen är pulverlackerad mattsvart metall.

Kostar 395 kronor hos Living Furniture


Inbyggd ventilation

Newton

Om ditt arbete består av att rendera tunga videofilmer eller kompilera kod, då är det här stället för dig. Alla som har jobbat med en Macbook Pro i knät vet att den blir varm. Hur varm? Ungefär så varm att doften av nystekt bacon och skrik av smärta sprids i rummet. Tatkraft Flexibelt Laptopbord har en smart design med ventilationshål som ger effektiv kylning. Dessutom en justerbar höjd på 4 till 48 centumeter som passar laptops mellan 7-17 tum.

Kostar 409 kronor hos Cdon


Bambu för alla

Bambu

Är du en som gärna vill ha naturmaterial? Kolla in det här. Bordet är i bambu och passar laptops upp till 15,6 tum. Även det här har ventilationshål, men även muggplats och en låda på sidan. Perfekt för sängliggande arbete, men kan även dubbla som frukostbricka.

Kostar 529 kronor hos VidaXL.se


Klassiker

Encasa

Encasas laptop-bord är lite mer seriöst. Här kan du med fördel sitta i en stol framför bordet. Om du tillhör kategorin som inte bara bunkrat dasspapper utan även lådvin – som du tullar friskt på i dessa deprimerande tider – kan du även ha den som rullator när du stapplar fram i alkoholdimmorna. Enkelt att rengöra, utdragbar platta för externt tangentbord samt plats för till exempel skrivare.

Kostar 737 kronor hos Cdon


Aktiv kylning

Aktiv kylning

Om du tillhör den generationen som glatt installerat 37 olika söktillägg i din dator, mer specifikt Internet Explorer 6, finns det en överhängande risk att den går varm på nolltid. Då räcker inte passiv kylning. Det här bordet har två inbyggda fläktar som torde kunna kyla ned den mest bloatware-infekterade datorn i landet. Fläktarna jobbar dessutom ihop med bordets aluminiumkonstruktion för att kyla ned datorn. Extra plus för att de har vågat sätta lite sprätt med färg.

Kostar 749 kronor hos Prylstaden


Inbyggt musbord

Tata Joy

Tatkraft Joy Laptopbord med separat musbord ser ut att vara svårt att få ned i säng eller soffa, men den smarta stativfunktionen gör att du kan få både datorbord och musbord i soffan. Såväl höjd som lutning går att justera. Passar datorer upp till 17 tum. Har en liten kant som gör att datorn inte kan glida av bordet.

Kostar 819 kronor hos Cdon

Datorkudde

Jobba i soffan

Lystring alla soffsurfare! Nu behöver du aldrig mer lida av att din laptop blir obehagligt varm mot låren eller försöka palla upp din dator med soffkuddarna. Den här specialdesignade knäkudden är inte bara snygg, utan passar perfekt för att hålla din bärbara i knät när du sitter i soffan. Fungerar såklart även ypperligt för frukost i sängen eller fika framför teven. Finns i två olika storlekar.

Knäbricka med gummerad yta
Pris
: 450-540 kronor hos Smarta saker.

Styltor

Ge datorn styltor

Tycker du bättre om att ha datorn i en lite snävare vinkel? Eller vill du slippa ha den bärbara i knäet när du sitter i soffan? Det här stället fungerar för datorer upp till 17 tum, har sju olika lägen att välja mellan och har ventilationsöppningar för att din dator inte ska bli överhettad.

Tatkraft Flexibelt Laptopbord, Newton
Pris: 409 kronor hos CDON.


Datorställ

Stället för gamern med kämpande dator

Ett ställ behöver inte bara vara en enkel plastbit, det kan även vara funktionellt. Den här lilla plattan hjälper dig placera din laptop på rätt höjd samtidigt som den håller datorn sval med hjälp av en stor fläkt. Har dessutom en extra usb-port. Skrivhöjden kan justeras och plattan fungerar för laptops upp till 15,6 tum.

Trust Frio cool stand
Pris:199 kronor hos CDON.


Amazon

Enkelt och funktionellt

Varför krångla till det? Det här stilrena stället från Amazons eget märke är byggt i aluminium, vilket ska avleda värme. Funkar utmärkt för dig som behöver en lätt upphöjd dator på skrivbordet. Finns i både svart- och silverutförande.

Amazon Basics Aluminium Laptop Stand
Pris: 19,99 euro (cirka 208 kronor) hos Amazon.de


Laptop bord

Glöm ställ, här är ett helt bord!

Känner du att du vill ta det hela till nästa steg och ha ett helt bord istället? Den här bänken i trä har allt du kan tänkas behöva: fläktar, inbyggd byrålåda och plats för den obligatoriska kaffekoppen. Alltihop i lackat bambuträ! De fyra benen kan anpassas så att du kan hitta den perfekta ställningen, oavsett om du sitter på golvet, vid skrivbordet, i sängen eller står upp. Även lutningen på själva arbetsytan kan ställas in i fyra olika vinklar för maximal komfort.

Tectake laptop-sängbord i trä
Pris: 525 kronor hos CDON.


Bord

För dig som behöver lite mer höjd

Känner du att någon decimeter inte är höjd nog för din bärbara? Det här stativliknande stället i trä har plats för såväl dator som extern mus och låter dig lyfta upp datorn upp till nästan en meter. Stället har även låsbara hjul för smidig transport.

Relaxdays Laptop Table, Height-adjustable
Pris: 37,16 euro (cirka 407 kronor) hos Amazon.de


Budget

För dig med tajt budget

Känns de här ställen lite för dyra för att hålla datorn i ergonomiskt läge? Självklart finns det lösningar för dig som inte vill lägga ner en förmögenhet. Här får du två stycken tassar i silikon och aluminium som lyfter upp din dator från underlaget. Bra för dig som ofta får en överhettad dator, men ändå inte vill kompromissa med designen.

TODAYTOP Cooling Pad Anti-slip Rubber Feet
Pris: 13,31 euro (cirka 146 kronor) hos Amazon.de.

Prisjakt I samarbete med Prisjakt.nu
Populäraste Datorväskor just nu