Tar du ofta med dig din dator på språng, blir din bärbara ofta överhettad eller vill du bara ha möjlighet att anpassa hur din dator står på skrivbordet för bästa möjliga ergonomi? Här listar vi de bärbara ställ vi tycker ser intressantast ut på marknaden just nu. Glöm inte att dubbelkolla så att din bärbara passar till de olika ställens mått.

Datorkudde

Jobba i soffan

Lystring alla soffsurfare! Nu behöver du aldrig mer lida av att din laptop blir obehagligt varm mot låren eller försöka palla upp din dator med soffkuddarna. Den här specialdesignade knäkudden är inte bara snygg, utan passar perfekt för att hålla din bärbara i knät när du sitter i soffan. Fungerar såklart även ypperligt för frukost i sängen eller fika framför teven. Finns i två olika storlekar.

Knäbricka med gummerad yta
Pris
: 495-745 kronor hos Smarta saker.

Styltor

Ge datorn styltor

Tycker du bättre om att ha datorn i en lite snävare vinkel? Eller vill du slippa ha den bärbara i knäet när du sitter i soffan? Det här stället fungerar för datorer upp till 17 tum, har sju olika lägen att välja mellan och har ventilationsöppningar för att din dator inte ska bli överhettad.

Tatkraft Flexibelt Laptopbord, Newton
Pris: 409 kronor hos CDON.


Datorställ

Stället för gamern med kämpande dator

Ett ställ behöver inte bara vara en enkel plastbit, det kan även vara funktionellt. Den här lilla plattan hjälper dig placera din laptop på rätt höjd samtidigt som den håller datorn sval med hjälp av en stor fläkt. Har dessutom en extra usb-port. Skrivhöjden kan justeras och plattan fungerar för laptops upp till 15,6 tum.

Trust Frio cool stand
Pris: 219 kronor hos Netonnet.


Amazon

Enkelt och funktionellt

Varför krångla till det? Det här stilrena stället från Amazons eget märke är byggt i aluminium, vilket ska avleda värme. Funkar utmärkt för dig som behöver en lätt upphöjd dator på skrivbordet. Finns i både svart- och silverutförande.

Amazon Basics Aluminium Laptop Stand
Pris: 12,79 euro (cirka 150 kronor) hos Amazon.de


Laptop bord

Glöm ställ, här är ett helt bord!

Känner du att du vill ta det hela till nästa steg och ha ett helt bord istället? Den här bänken i trä har allt du kan tänkas behöva: fläktar, inbyggd byrålåda och plats för den obligatoriska kaffekoppen. Alltihop i lackat bambuträ! De fyra benen kan anpassas så att du kan hitta den perfekta ställningen, oavsett om du sitter på golvet, vid skrivbordet, i sängen eller står upp. Även lutningen på själva arbetsytan kan ställas in i fyra olika vinklar för maximal komfort.

Tectake laptop-sängbord i trä
Pris: 445 kronor hos CDON.


Bord

För dig som behöver lite mer höjd

Känner du att någon decimeter inte är höjd nog för din bärbara? Det här stativliknande stället i trä har plats för såväl dator som extern mus och låter dig lyfta upp datorn upp till nästan en meter. Stället har även låsbara hjul för smidig transport.

Relaxdays Laptop Table, Height-adjustable
Pris: 34,90 euro (cirka 370 kronor) hos Amazon.de


Budget

För dig med tajt budget

Känns de här ställen lite för dyra för att hålla datorn i ergonomiskt läge? Självklart finns det lösningar för dig som inte vill lägga ner en förmögenhet. Här får du två stycken tassar i silikon och aluminium som lyfter upp din dator från underlaget. Bra för dig som ofta får en överhettad dator, men ändå inte vill kompromissa med designen.

TODAYTOP Cooling Pad Anti-slip Rubber Feet
Pris: 8,99 euro (cirka 100 kronor) hos Amazon.de.