I denna artikel:

Här listar vi de erbjudanden på bärbara datorer och surfplattor som vi tycker är mest intressanta på nätet just nu. Vi premierar prylar vi har testat eller är riktigt sugna på att testa. Vi dubbelkollar alltid så noggrant som möjligt för att försäkra oss att det inte är en ”falsk” kampanj, det vill säga att det finns konkurrenter med bättre pris.För att inte ge sken av en större rabatt än vad det faktiskt är har vi vid ordinarie pris angett det cirkapris som andra återförsäljare säljer produkten till som lägst.

 Under 5 000 kronor 

Huawei Matebook D 14

Huawei Matebook D 14: 14-tummare med Ryzen-processor

Huawei kombinerar många goda egenskaper i ett snyggt paket i denna prisvärda laptop. Det mesta håller klass, men det är inte helt utan kompromisser.

Datorn levererar helt klart övertygande prestanda för surf, kontorsjobb och enklare mediaredigering tack vare AMD Ryzen 5-processor. Dessutom kan datorn, tack vare AMD:s lite vassare inbyggda grafik, till och med spela enklare spel. Läs vårt test här. Obs: Versionen vi testade hade 512 GB ssd, denna dator har 256 GB.

Huawei Matebook D 14 (256 GB ssd)
Kampanjpris:
4 790 kronor hos Mediamarkt
Ord. pris: 6 490 kronor

Följ prisutvecklingen på prisjakt här!


 5 000-10 000 kronor 

Microsoft Surface Laptop 3

Microsoft Surface Laptop 3 (13,5 tum)

Microsoft Surface Laptop släpptes 2019, och vi var positivt överraskade när vi testade den. Skärmen är i 2:3-format och riktigt högupplöst med 1502 pixlar på höjden. Den är också trevligt ljusstark på strax under 400 cd/m2. Den ger dig välbalanserade färger med ovanligt korrekt vitpunkt.

Datorns inbyggda högtalare levererar fylligt och detaljerat ljud från bas till diskant. Det kan möjligen saknas lite krispighet i diskanten för när du vill spela upp musik. Läs hela vårt test här. (Obs: Vi testade versionen med 256 GB ssd)

Microsoft Surface 3 (Core i5)
Kampanjpris:
8 990 kronor hos Komplett
Ord. pris: 12 890 kronor

Följ prisutvecklingen på prisjakt här!


Lenovo

Kraftfull speldator från Lenovo

Lenovo Gaming 3 är en bärbar dator med 15,6-tums skärm. På insidan sitter 4:e generationens AMD Ryzen 5-processor, Nvidia Geforce GTX 1650 samt en 256 gigabyte stor ssd-hårddisk. Skärmen grejar givetvis full hd. Ett dubbelt fläktsystem ser till att datorn inte kokar efter lång och hårda spelsessioner. Du får till och med möjlighet att styra kylningen med en enkel knapptryckning via Q Control. Tangentbordet är bakgrundsbelyst och ger ett skönt sken i mörka rum.

Lenovo Ideapad Gaming 3-15 82EY003FMX
Kampanjpris:
6 490 kronor hos Netonnet
Ord. pris: 8 500 kronor

Följ prisutvecklingen på prisjakt här!


 Över 10 000 kronor 

Razer Blade

Bärbar speldator med kraftfull prestanda

Razer Blade 15 är utrustad med ett Geforce RTX 2060-grafikkort och en Intel Core i7-processor och 15,6-tums skärm. Perfekt för den som gillar att spela.

Razer Blade 15 Base
Kampanjpris: 17 990 kr kronor hos Dustin Home
Ord. pris: 21 489 kronor

Följ prisutvecklingen på prisjakt här!


Macbook Air

Fynda en Intel Macbook Air

Macbook Air med Intel-processor är absolut inte en dålig dator - tvärtom! Nu börjar de dessutom komma ned i pris. Det här är 2020 års Intel Macbook Air. Den har Retina-skärm, nya Magic Keyboard (det som inte fastnar och orsakar mängder av svordomar, Touch ID, processorer med upp till dubbel prestanda, snabbare grafik och 256 gigabyte hårddisk.

Macbook Air (Intel)
Kampanjpris: 9 989 kronor hos Mediamarkt och Netonnet.
Ord. pris: Cirka 11 000 kronor

Följ prisutvecklingen på prisjakt här!


 Surfplattor 

Microsoft Surface Pro 7

Microsoft Surface Pro 7: Platta med vass prestanda

Ur vårt test: Surface Pro 7 innebär flera steg i rätt riktning för Microsoft. Usb-c med micro-displayport på sidan, ett påtagligt lyft i prestanda, speciellt tack vare Iris-grafik, och stöd för Wifi 6. Kapad batteritid är dock ett påtagligt minus. Och vi kan inte undvika att önska och förvänta oss mer, som thunderbolt 3 med laddningsfunktion och uppgraderad form. Läs hela vårt test här.

Microsoft Surface Pro 7
Kampanjpris: 9 990 hos Webhallen.
Ord. pris: 12 990.

Följ prisutvecklingen på prisjakt här!


Hitta fler Black Friday-erbjudanden

Här samlar vi alla rabattkoder på teknik och prylar inför Black Friday!

Vår bevakning är helt och hållet redaktionell och vi tipsar dig om var du hittar lägsta pris på intressanta och bra produkter inom vårt bevakningsområde. Här kan du läsa mer om vår policy angående sponsrade länkar.