Näthandeln har skapat nya möjligheter att skräddarsy prylar. Du kan själv välja färg och storlek på det du beställer – och det går också att lägga in egna texter och bilder. 
Resultatet blir en pryl som kan bli helt unik, vilket förstås kan vara extra lockande så här i juletid.

Däremot är det förstås viktigt att tänka hålla koll på leveranstiden. Skräddarsydda prylar tar som regel längre tid att få levererade.

Flip Sidez

Personliga sandaler på stranden

Många åker utomlands under vintern, och för den som vill ha ett par unika sandaler går detta att beställa hos Flip Sidez. Du kan exempelvis välja att skriva ditt namn i relief på undersidan av sulan – för att på så sätt göra personliga avtryck i sanden.
www.flipsidez.com


Mer än bara skjortor

Det finns gott nätbutiker för skräddarsydda skjortor. Fyll bara i dina mått och önskemål så sys skjortan upp för dig och levereras hem i brevlådan. Det här kan du exempelvis göra hos Tailor Store, som förutom skjortor även säljer skräddarsydda kostymer, byxor och pikétröjor
www.tailorstore.se


Monark

Bygg din egen elcykel

Elcyklar är heta och den svenska cykeltillverkaren Monark har just lanserat en tjänst där du kan designa din cykel själv. Via tjänsten Elcykelstudion bestämmer du själv hur den ska se ut. Välj utseende på olika komponenter så att du får en cykel som passar just dig. Knappa 20 000 kronor går en personlig elcykel på.
Vill du inte ha en elcykel kan du även skräddarsy vanliga cyklar på konkurrenten Bikeids sajt.
www.monark.se/elcykelstudion
www.bikeid.se

Guide: Så bygger du en egen elcykel med ett elcykel-kit


Glasögon med din design

Glasögon är förstås alltid unika, men hos Favoptic kan du även få egna bilder utskrivna på skalmarna.
För att få rätt styrka kan du ladda upp kopia på receptet från din optiker – eller besöka någon av Favoptics optiker. Dessa finns dock bara i Stockholm, Göteborg och Malmö.
www.favoptic.se/personal


Samsonite

Resväskan du känner igen

Att hitta rätt väska på bagagebandet kan vara ett dilemma för flygresenärer, och lösning kan vara att skaffa en personlig resväska. Hos väskjätten Samsonite kan du beställa en personlig gravering, alltså att ditt namn skrivs in på väskan.
Tycker du det är för diskret kan du beställa resväskor med ditt foto eller någon annan bild hos Yoursurprise.
www.samsonite.se
www.yoursurprise.se


Nikeid

Unika träningsskor på gymmet

Kan du inte imponera med dina muskler kan du kanske få uppmärksamhet för dina unika träningsskor.
Sportjätten Nike har en tjänst där du kan skräddarsy skorna genom att välja modell, färg och material. Ja, du kan till och med välja att få en egen text inskriven – till exempel ditt namn.
www.nike.com


Fototapet på nytt sätt

Intresset för fototapeter har gått i vågor, men numera finns det förstås många alternativ till klassiker som solnedgångar och bokskogar. Ja, du kan själv välja vilket motiv du vill ha. Ladda bara upp en bild, välj storlek och gör din beställning.
Ska du täcka en hel vägg med din bild delas den förstås upp på olika tapetvåder, så det vill till att du är noggrann när du sätter upp dem på väggen.
www.photowall.se


Plånbok

Gör din egen plånbok

Även plånböcker går att göra personliga. Välj bara modell och lägg in en personlig gravyr i guld eller silver. Du kan välja text i en rad olika typsnitt eller en bild som du laddar upp själv.
www.planbok.nu