Läs även:


Nightmare before Christmas

The Nightmare Before Christmas

En av Tim Burtons mest älskade animerade verk. Nightmare Before Christmas passar lika bra under Halloween som under julafton. Jack Skellington försöker introducera den sprillans nya högtiden jul till sin egen, makabra odöda stad.

Betyg IMDB: 8

Finns att se hos SF Anytime, Viaplay, Itunes och Blockbuster.


Harry Potter

Alla Harry Potter-filmer

Många förknippar Harry Potter med juletid, kanske för alla de öppna spisarna, eller kanske för att det finns med en mysig julscen i flera av filmerna. Här listar vi var alla Harry Potter-filmer, inklusive senaste Fantastiska Vidunder-filmerna, finns att streama just nu!

Pssst... Filmerna med julscener är framför allt De vises sten, Den flammande bägaren och Fenixordern.


Grinchen

Grinchen – julen är stulen

I Vemstad gör sig invånarna redo för julen med pompa och ståt, men alla är inte lika förtjusta i högtiden. Uppe på ett berg sitter den tjuriga Grinchen tillsammans med sin hund Oscar och filar på sin plan att förgöra dagen en gång för alla.

Betyg IMDB: 6,1

Finns att se hos Viaplay, SF Anytime, Itunes, Blockbuster, Google Play och Amazon Prime.


Grinchen

Grinchen

Vill du se en modernare tappning? I fjol kom en animerad version av julklassikern ovan, skapad av studion som bland annat gjort Dumma mig och Minionerna. Den här gången är den ingen mindre än Benedict Cumberbatch som gör rösten till den trumpna, gröna julhataren.

Betyg IMDB: 6,3

Finns att se hos Viaplay, SF Anytime, Itunes, Blockbuster, och Google Play.


Kalle Anka jul

Musse Pigg och hans vänner firar jul

Få karaktärer är så förknippade med juletid som Musse Pigg, Kalle Anka, Långben och resten av Disney-gänget. Nu kan du se hur de alla firar jul i den här tecknade filmen från -99.

Betyg IMDB: 7,2

Finns att se hos Viaplay, Itunes, Blockbuster, och Amazon Prime.


Elf

Elf
En bebis växer upp i tomteland bland tomtenissarna och börjar snart förstå att han kanske inte är som de andra nissarna. I jakten på att hitta sin biologiska pappa reser han till New York där han upptäcker att människorna totalt har tappat tron på jultomten. En rolig och hjärtvärmande julklassiker med Will Ferrell i huvudrollen.

Betyg IMDB: 6,9

Finns att se hos Viaplay, Itunes, Amazon Prime, Google Play, Blockbuster och Netflix.


Polarexpressen

Polarexpressen

Under julaftons natt vaknar en pojke upp av att ett tåg rullar in framför hans hus. Därefter tas han med på en resa till Nordpolen, där han får träffa nya vänner och där han måste ställa sig den viktigaste frågan: finns jultomten egentligen? Många av rollerna spelas av Tom Hanks.

Betyg IMDB: 6,6

Finns att se hos Itunes, SF Anytime, Viaplay, Blockbuster, Google Play och Amazon Prime.

Missa inte: M3 ultimata julklappsguide 2017!


Tomten är far till alla barnen

Tomten är far till alla barnen

En klassisk komedi. Ett julfirande spårar ur totalt och pinsamheterna och dråpliga situationerna staplas på varandra. I rollerna ser vi bland annat Katarina Ewerlöf, Peter Haber och Dan Ekborg.

Betyg IMDB: 6,8

Se på C more, Viaplay, SF Anytime och Google Play.


Love Actually

Love Actually

En klassisk, stjärnspäckad, brittisk romantisk komedi som utspelar sig i juletid. Vi får följa flera olika berättelser som vävs ihop. Här hittar vi flera klassiska scener, från Hugh Grant som dansar genom 10 Downingstreet till mannen som står vid sin största kärleksport och förklarar sina känslor med handskrivna skyltar. I rollerna ser vi bland annat Colin Firth, Hugh Grant och Emma Thompson.

Betyg IMDB: 7,7

Se hos Viaplay, SF Anytme, Blockbuster, Netflix, Amazon Prime och Itunes.  


Narnia

Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet

Känner du att det är lite snöfattigt utomhus? Väg upp med ett riktigt vinterland i Narnia! Följ med syskonen Lucy, Edmund, Susan och Peter när de går genom garderoben och in i ett nytt, magiskt landskap. Det här är nyversionen från 2005 med bland annat James McAvoy och Tilda Swinton i rollerna som Mr Tumnus och den Vita häxan.

Betyg IMDB: 6,9

Streama hos SF Anytime, Blockbuster, Itunes och SF Anytime.


Fanny och Alexander

Fanny och Alexander

En av Ingmar Bergmans mest sedda filmer. Fanny och Alexander växer upp i förmögna familjen Ekdal i början av 1900-talet. Efter att deras pappa dör strax efter julafton och deras mamma gifter om sig förändras deras liv till det värre.

Betyg IMDM: 8,1

Se hos Viaplay, SF Anytime, Itunes, Blockbuster och Google Play.


A christmas carol

En julsaga

En julsaga (på engelska A Christmas Carol) är en av Charles Dickens kändaste verk och skrevs redan 1843. I den här animerade versionen får följa snåla Ebenezer Scrooge som får besök av tre andar under julafton, och som vänder hans liv upp och ner. I rollerna ser vi bland annat Jim Carrey, Gary Oldman och Colin Firth.

Betyg IMDB: 6,8

Se hos Viaplay, SF Anytime, Itunes och Blockbuster.


Arthur Christmas

Arthur och julklappsrushen

Filmen som äntligen besvarar hur Tomten hinner dela ut alla julklappar. Den här filmen utspelar sig på Jultomtens enorma rymdskepp där Arthur, son till Jultomten, ger sig ut för att leverera en väldigt specifik julklapp. Perfekt för både vuxna och barn som börjat förlora tron på tomten. I rollerna hör vi bland annat James McAvoy, Hugh Laurie och Bill Nighy.

Betyg IMDB: 7,1

Se på Viaplay, SF Anytime, Blockbuster, Netflix, Google Play och Itunes.


Ensam hemma

Ensam hemma

Första filmen i den numera klassiska serien om Kevin som lämnas hemma ensam över jul. När några inbrottstjuvar bestämmer sig för att bryta sig in i hans hus tar han saken i egna händer.

Betyg IMDB: 7,5

Se hos Viaplay, SF Anytime, Blockbuster, Google Play och Itunes.


Frost

Frost

Supersuccén från Disney. Prinsessan Elsa föds med magiska krafter som resulterar att hon isolerar sig från omvärlden. En dag flyr hon staden där hon växte upp och hennes syster Anna ger sig ut för att rädda henne. En äkta familjefilm med en gripande story, tvära vändningar och prisbelönt musik.

Betyg IMDB: 7,5

Se hos Viaplay, SF Anytime, Blockbuster, Google Play och Itunes.


Gremlins

Gremlins

Billys liv vänds bokstavligen talat upp och ner när han får ett underligt husdjur i julklapp. Det är otroligt gulligt, men kommer med några regler. De får inte utsättas för för starkt ljus, komma i kontakt med vatten eller matas på natten. Självklart bryter Billy mot de här reglerna och den gulliga krabaten blir som förbytt.

Betyg IMDB: 7,2

Se hos Itunes, SF Anytime, Blockbuster och Google Play.


The night before

The Night Before

Tycker du om filmer som Baksmällan, Bad Neighbors och This is the End? Då har den här filmen allt du behöver. Tre vänner bestämmer sig för att avsluta sin årliga tradition av julfiranden med att en gång för alla ha välrdens fetaste julafton. I rollerna ser vi bland annat Seth Rogen, Joseph Gordon-Levitt och Anthony Mackie.

Betyg IMDB: 6,4

Se hos Viaplay, SF Anytime, Blockbuster, Google Play och Itunes.


The Holiday

The Holiday

Amanda, bosatt i soliga Kalifornien, och Iris, från en gullig liten by i England, känner båda två att de behöver en paus från sin vardag. De bestämmer sig för att hyra ut sina bostäder till varandra under julledigheten, något som förändrar deras liv mer än de förväntat sig.

Betyg IMDB: 6,9

Se hos Itunes, Viaplay, SF Anytime och Blockbuster.


Pelle Svanslös

BONUS: Se dina favoritkalendrar igen

Saknar du de klassiska julkalendrarna såsom Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös eller Sunes Jul? Nu kan du se klassiska julkalendrarna på SVT Play!