Fråga

Jag har en Asus-dator med Windows 10. Den har en hårddisk som heter OS C: på 186 GB och en Data D: på 263 GB som inte används till någonting.

Jag behöver Windows 7 till några gamla program som inte fungerar i Windows 10. Kan jag installera Windows 7 på D: utan att det påverkar C:? Jag har ingen cd-spelare, så kan jag installera direkt genom nedladdning?

Hurvan

Svar

Jag kan inte tänka mig ett enda program som fungerat i Windows 7 och nu plötsligt ska ha problem att kunna fungera i Windows 10. Möjligen är det drivrutiner som du inte har, men även där: jag har mycket svårt att se vilka drivrutiner som inte fungerar i Windows 10.

Om det är program från Windows XP-tiden kan jag förstå att det kan bli problem.

För att köra två operativsystem kan du gratis installera och köra Vmware Player som du installerar på www.vmware.com. Här kan du installera och köra virtuellt vilka som helst program. Förutsättningen är att din dator och bios klarar detta. Läs mer i den här guiden!.

Flyfisherman

Fotnot. Det här är en av många frågor som fått ett svar på vårt supportforum E-forum. Vill du hitta fler eller själv ställa en fråga? Gå in på www.eforum.se.