Acer har kommit till CES-mässan med en ny version av Swift 7 och företagets designers har jobbat extra hårt under det gångna året.

Datorn är visserligen en millimeter tjockare än förra årets rekordtunna modell, men å andra sidan är den mindre till ytan och lättare än tidigare med en vikt på nästan exakt ett kilo. Genom att nästan helt ta bort kanterna runt skärmen har Acer dessutom fått in en 14-tumsskärm istället för 13,3 tum. Den är fortfarande på 1920x1080 pixlar med ips-panel men täcker nu 100 procent av srgb-färgrymden.

På insidan av datorn hittar vi Core I7-8500Y, en av Intels nya Amber Lake-processorer. Den har grundhastighet på bara 1,5 gigahertz men boost till hela 4,2 gigahertz och nya Swift 7 är helt fläktlös med batteritid på 10 timmar enligt Acer.

De två usb-c-kontakterna som satt i förra årets modell har uppgraderats till thunderbolt 3, och datorn har fått en utfällbar webbkamera med hdr-stöd. En märklig detalj är att lte-chippet som fanns i förra årets modell har försvunnit.