Windows 10 Insider Preview Build 17074 har delats ut till användare som är med i Windows Insiders ”fast ring”, där deltagarna får snabbare tillgång till nya och experimentella funktioner.

Den mest märkbara nyheten i uppdateringen är ”Quiet Hours”, en funktion som påminner om Apples Stör ej och gör att du bara får notiser från utvalda personer och program. Du kan ställa in vilka timmar på dygnet den automatiskt ska vara påslagen, och den aktiveras även av sig själv när du spelar spel i helskärmsläge.

Windows 10 "Quiet Hours"

Nästan lika viktigt är att Microsoft introducerar en ny modell för att hantering av andra språk i Windows. Språkpaket kommer nu finnas på Microsoft Store och via Region och språk-inställningarna, och företaget använder maskininlärning för att snabbare få ut nya funktioner till andra språk.

En annan nyhet i uppdateringen är förbättringar av visning av epub-böcker och läsläget i Edge. Microsoft har uppdaterat gränssnittet för visning av e-böcker, pdf-filer och andra dokument i Edge, och du kan nu synka på vilken sida du var mellan olika enheter.

Till sist har Microsoft lagt till möjligheten att välja att aldrig spara lösenord för en domän, något som ska ha varit efterfrågat bland Windows Insider-medlemmar.