Har Word börjat krångla? Excel kanske inte fungerar som det ska eller Powerpoint beter sig underligt? Om du har problem med dina Microsoft Office-program kan du starta dem i ett speciellt felsäkert läge.

Det fungerar ungefär som felsäkert läge i Windows. Programmets mjukvara startar i sin mest grundläggande konfiguration, utan finesser och glittriga funktioner, för att förenkla felsökning. Du kan sedan förhoppningsvis identifiera vad som orsakar dina problem.

Felsökning av Office-problem är aldrig roligt, men felsäkert läge kan hjälpa dig att hitta orsaken till felen lite snabbare, så att du kan få det faktiska arbetet gjort. Så här går det till. När du väl kan tricket är det lätt att komma ihåg.

Office

1.Håll ner Ctrl-tangenten när du dubbelklickar på Office-genvägen eller klickar på programmet på Startmenyn.
2. Säg ja till dialogrutan som visas och programmet startas utan några tillägg och utan någon anpassning du själv har lagt till. Om det fungerar bra vet du ett av dessa tillägg eller din anpassning orsakar felet.
3. Det finns ett annat sätt att göra det om du vill. Skriv ut namnet på ditt program i rutan Kör (i Windows 10 hittar du den om du högerklickar på Startknappen) och lägg till /safe efter. Alltså word /safe, excel /safe eller powerpnt" /safe.