Alla egenföretagare vet hur krångligt det är att hålla koll på arbetstiden, och Coronakrisen har även gett vanliga anställda samma problem. När allt fler jobbar hemifrån kan det vara svår att se till att man inte jobbar för lite - eller för mycket.

En tjänst som gör det här lättare är Toggl. Det är en timer som mäter hur många timmar du jobbar med olika projekt. Du kan med andra ord ha ett projekt för ditt jobb och ett annat för privata saker.

Toggle är gratis för små användare medan andra måste betala.

Att använda Toggl är lätt. Du anger helt enkelt vilka projekt du har i luften och slår sedan igång en timer så snart du börjar jobba med något av dem. Toggl mäter och summerar tiden och ger dig en snygg sammanställning.

Toggl

Ursprungligen fanns tjänsten bara som en webbsida, men sedan en tid tillbaka finns den även som en app för Android och IOS. Du kan också ladda hem den som ett konventionellt Windows-program.

Programmet har en rad smarta funktioner. Du kan exempelvis ställa in så att du får en varning om du lämnar Toggl påslagen trots att du har lämnat datorn.

Det finns även stöd för den så kallade Pomodoro-tekniken. Den går enkelt uttryckt ut på att du delar upp arbetsdagen i pass på 25 minuters. Under ett sådant pass fokuserar du på en enda sak – och när det är slut tar du en kort paus då du helst bör resa på dig.

Surfa till www.toggl.com
Hämta för Android
Hämta för IOS
Hämta för Windows

Toggl