Microsoft Word använder som standard teckensnittet Calibri. Om du skapar ett dokument i detta teckensnitt kommer det att se perfekt ut på alla plattformar där Microsoft Office är tillgängligt.

Om du inte är förtjust i Calibri kan du använda Arial eller Times New Roman i stället. De är båda vanliga typsnitt och anses vara tillräckligt professionella om du gör ett officiellt dokument.

Med detta sagt kan Office förstås använda alla teckensnitt som finns tillgängliga i ditt system. Det är bara att välja i teckenfönstret på fliken Start. Det finns bara ett litet problem med detta. Om du använder ett specialteckensnitt för att skapa ett dokument och sedan skickar eller delar dokumentet till någon som inte har just det teckensnittet visas det i Calibri, vilket kan göra layout och formatering felaktiga och förändra det intryck du avsett.

Det finns ett enkelt sätt att komma runt detta: du kan bädda in teckensnitt i ett Word-dokument. Dock en liten varning för att detta ökar filens storlek. Ett teckensnitt kanske inte är så farligt, men ju fler du har, desto större blir filen.

Så här gör du:

Word

1. Med dokumentet öppet, välj Alternativ i Arkiv-menyn.
2. Välj Spara i menyn till vänster.
3. Bocka för Bädda in teckensnitt i filen nästan längst ned.
4. Om du vill kan du också markera Bädda endast in de tecken som används i det här dokumentet för att hålla ned filstorleken. Då kan mottagaren dock inte komplettera med andra tecken.