Google Maps (Kartor) är ett av de mest populära och pålitliga navigeringshjälpmedel som finns, oavsett om du går, åker kollektivt eller kör bil. Men appen behöver normalt en internetanslutning för att hämta kartinformation

Detta kan ställa till problem om du är ute i obygden och framför allt om du är utomlands. Om du knallar runt i en okänd stad utanför EU, där du inte har fri roaming, kan det bli fruktansvärt dyrt. Eller också går det inte att använda Google Maps alls, om du har varit klok nog att stänga av roamingen.

Men detta hinder behöver inte vara något problem alls om är lite förutseende och laddar ned all kartinformation innan du ger dig iväg, antingen hemma eller medan du är kvar på hotellet och har tillgång till wifi.

Tänk bara på att en stor karta tar plats och att du behöver ha tillräckligt med utrymme i telefonens lagringsminne eller på sd-kortet. Du kan radera hämtade kartdata när du inte behöver dem längre och de raderas automatiskt efter en tid, eftersom de fort blir inaktuella.

Kartor

1. Välj

Starta Google Maps i din telefon eller platta och sök reda på staden eller området du behöver en karta över.


2. Information

Klicka på informationsfältet nedtill för att utöka detta. Klicka på Ladda ned.


3. Välj

Dra i kartområdet för att välja det område du behöver. I underkant ser du hur mycket plats det kommer att ta. Klicka på Ladda ned.


Kartor

4. Klart

Kartan laddas ned i bakgrunden. Du kan se dina nedladdade kartor och också ta bort dem genom att klicka på de tre strecken och välja Offlinekartor.