E-post är egentligen en ganska korkad teknik. Det enda du kan göra är att omedelbart skicka ett meddelande till en mottagare. Du kan inte bestämma när det ska skickas och du kan inte vara säker på att det verkligen kommer fram.

Kör du mejltjänsterna Microsoft Outlook.com eller Gmail finns det dock en smidig lösning. Du kan använda tilläggsprogrammet Boomerang.

Många tillägg

Ett tillägg ger andra program eller tjänster fler funktioner. Det här är populärt i våra webbläsare, men vi hittar det även i många Microsoft-tjänster.

Det smarta är att tilläggen kan utvecklas av tredjepartstillverkare. Outlook.com kan alltså få fler funktioner än de Microsoft har tagit fram. Betaltjänsten Paypal har exempelvis skapat ett tillägg för att mejla pengar medan näthårddisken Dropbox låter dig bifoga filer. Giphy gör det enkelt att mejla gif-animationer medan Trello kopplar ihop mejlen med din att göra-lista.

Men det smartaste tillägget heter Boomerang. Det låter dig schemalägga ett mejl så att det skickas vid ett senare tillfälle. Det kan vara bra för chefen som inte vill mejla utanför arbetstid – eller för den som vill påminna någon om tandläkartider eller födelsedagsuppvaktningar.

Boomerang har även en kvittofunktion som visar att mejlet verkligen kommit fram och en pausfunktion för att stänga av inboxen när du inte vill bli störd. Du kan även koppla ihop mejlen med din kalender, för att visa mottagaren vilka lediga tider du har för ett möte.

I skrivande stund är Boomerang för Outlook helt gratis, till skillnad från Gmail-versionen som kostar pengar. Det här kan dock förstås komma att ändras.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning