Microsoft kör vidare på den kreativa ådran i nästa stora uppdatering av Windows 10, som väntas släppas nästa månad. Namnet Spring Creators Update har inte officiellt bekräftats av företaget, men en referens till detta namn har nu upptäckts i Powershell. Där avslöjas även att versionsnumret blir 1803.

En av de mest emotsedda nyheterna i våruppdateringen av Windows 10 är den försenade tidslinje-funktionen, som ska ge användare fullständig historik och åtkomst till de appar, program och dokument som tidigare öppnats – oavsett vilken Windows 10-enhet som används för tillfället. Förutsatt att historiken är synkad i molnet, det vill säga, och att programmen stöder tidslinje-funktionaliteten.

Snyggare gränssnitt enligt Microsofts nya fluent design-princip kan vi också se fram emot, liksom utökat hdr-stöd och en mer detaljerad överblick av sekretessalternativen i Windows 10 – alltså hanteringen av den data du delar med dig till Microsoft.

Även företagets webbläsare Edge väntas få en rejäl uppdatering som bland annat låter användare sätta individuella flikar på "mute" och få mer kontroll över grammatikverktygen i webbläsarens läsläge. Till sist ska det också bli lättare att spara kontaktinformation för autofyll av formulär när du exempelvis beställer hem saker från nätet. Detta enligt MSPoweruser som spenderat en del tid i Microsofts Insider-program för att få en tjuvtitt på de nya funktionerna.