Medan du surfar i ditt Facebook-flöde kanske du hittar intressanta inlägg som lockar till vidare läsning. Med ett klick på posten kan du se mer detaljer om den. Men du kanske inte har tid just då att läsa alla intressanta inlägg. Och när du väl har tid har de redan försvunnit i flödet och är svåra att hitta igen.

Då är det är bra att känna till att det finns ett sätt att spara inlägg på Facebook så att du kan kolla på dem vid ett senare tillfälle. Du behöver bara några få klick och kan sedan läsa det du sparat i lugn och ro och behöver inte ägna dig åt besvärliga sökningar.

Vi visar hur det går till i både webbläsare och telefon. På samma sätt kan du också spara exempelvis bilder och filmer.

Facebook

1. Spara i webbläsaren

När du hittat ett inlägg som du skulle vilja läsa senare eller spara av något annat skäl, klicka på de tre punkterna uppe till höger i inlägget och välj Spara inlägg.


2. Läs

Du hittar dina sparade inlägg genom att gå till Facebooks startsida och klicka på Sparat i menyn till vänster. Där är det bara att klicka för att öppna inlägget. Du kan också ta bort det från Sparat genom att klicka på de tre punkterna.


Facebook

3. Spara i telefonen

Att spara går till ungefär likadant i telefonen. När du har önskat inlägg framme, klicka på de tre punkterna uppe till höger i inlägget och välj Spara inlägg.


4. Läs

Även i telefonen ska du ta dig till Facebooks startsida för att komma åt dina sparade inlägg. Klicka på de tre strecken uppe till höger och välj Sparat. För att ta bort det du sparat kan du också här använda tre punkterna vid inläggen.