Jag surfar väldigt olika

De operatörer som låter dig spara oanvänd surf till nästa månad är Hallon och Telia. På så sätt kan du som surfar väldigt olika mängd beroende på månad använda upp det som är kvar i surfpotten nästa månad, istället för att det går till spillo.

Om du vet med dig att du kommer få fylla på din surfpott då och då är Hallon den operatör som har billigast kostnad för köp av 1 GB surf, för endast 49 kronor. Vet du med dig att du kommer köpa till lite större surfpott än 1 GB i taget är Telenor den operatör som ger mest för pengarna om du köper till 20 GB surf för 349 kronor (17,45 kr/GB).

Skrivbord

För storsurfaren

För dig som inte vill oroa dig för att surfa slut på surfpotten är det största abonnemanget i den här artikeln Tres obegränsade mobila bredband för 399 kronor i månaden med bindningstid på två år (449 kronor utan bidningstid). Om 200 GB surf räcker är Universal Telecom det mest prisvärda alternativet på 395 kronor i månaden.

Så lite surf som möjligt

Det minsta erbjudandet i artikeln har Tre. Det kostar 99 kronor i månaden och ger dig ynka 3 GB surf i månaden.

Det här är dock inte artikelns billigaste alternativ. Väljer du istället Hallons något större mobila bredband på 5 GB istället, blir månadskostnaden 10 kronor mindre.

Ett annat alternativ är Telias mobila bredband på 6 GB surf, som kostar lika mycket som Tres minsta abonnemang men alltså ger dig dubbelt så mycket surf.

Roadtrip

För resenären

För dig som tänker ta med dig ditt mobila bredband ut på resan måste du så klart ha ett mobilt bredband som fungerar utomlands. Telenor är det mobila bredband där du kan surfa på flest platser som hemma, närmare bestäms EU/EES, Thailand, Burma och Malaysia. Däremot får du bara använda mellan 10-15 GB, beroende på hur stor din surfpott är, i dessa länder.

Om du vet med dig att du kommer surfa mer än detta utomlands kanske Tre passar bättre. Här kan du använda upp till 60 GB surf av din surfpott i EU/EES och Hongkong.

Mest GB för pengarna

Förutom Tres obegränsade abonnemang är det val som ger mest surfpott för pengarna Tres nästa största alternativ med 100 GB det mest prisvärda för 349 kronor i månaden (det vill säga 3,49 kronor per GB).

Om hälften av den surfpotten passar bättre har Telenor ett abonnemang för 299 kronor där 50 GB ingår, det vill säga 5,98 kronor per GB.