Intel har precis lanserat nya processorer av Core i5, i7 och i9-snitt, ämnade för bärbara datorer inom såväl affärs- som spelsegmenten. Alla är baserade på Coffee Lake-plattformen och ska ge markant ökad prestanda för såväl spel som resursslukande program. Datortillverkarna var inte sena på bollen, och har således offentliggjort nya produkter som använder sig av de nya processorerna. 

MSI GS65 Stealth Thin
Foto: MSIMSI:s nya GS65 Stealth Thin

MSI har inte legat på latsidan, utan presenterar såväl nya som uppgraderade bärbara datorer. GS65 Stealth Thin är en speldator med sober design, åttonde generationens Core i7-chipp och möjlighet till Geforce GTX 1070-grafik. Skärmkanterna är riktigt tunna, och 144 Hz-panelen ska ha en responstid på 7 ms. Vi får även se den mer aggressivt utformade GT75 Titan, som enligt tillverkarna själva är världens första gaminglaptop med den kraftfulla Core i9-processorn. Det rör sig om en 17,3-tummare som med sin sexkärniga Intelkrets utger sig för att ha 70% bättre prestanda än sin förra Core i7-dito. Lägg till möjlighet till Geforce GTX 1080-grafik så snackar vi om ett veritabelt spelmonster.

Dell Alienware 15 och 17
Foto: Melissa Riofrio / IDG NewsDell Alienware 15 och 17.

I andra ringhörnan hittar vi nylanseringar i Dells Alienware-serie, där både 15- och 17-modellerna förses med åttonde generationens Intelprocessorer. Närmare bestämt rör det sig om ett val mellan Core i7-8750HQ och i9-8950HK, vilket innebär att MSI inte var ensamma om "världens första" Core i9-speldator särskilt länge.

Acer Nitro 5
Foto: AcerAcers nya Nitro 5.

Acer har också uppdaterat sin Nitro 5-serie med Coffee Lake-processorer. Företaget har satsat på versioner med nya Core i5 och i7 ur den åttonde generationen, samt en Core i7+-variant som gjorts mer kraftfull med hjälp av Intels nya Optane-minnen. 

Asus ROG Zephyrus M GM501
Foto: AsusAsus ROG Zephyrus M GM501

Sedan har vi Asus, som under ROG-flaggen har lanserat Zephyrus M GM501, med en sexkärnig Core i7-processor under huven. Den bärbara datorn är en riktigt tunn 15,6-tummare med full hd-upplösning och Geforce GTX 1070-grafik.

Exakta prislappar och eventuella svenska släppdatum är än så länge oklart för de nya speldatorerna som nämns i artikeln. Räkna dock kallt med att det händer massor på området nu under våren.