Ingen kan väl ha missat att Google Maps (Google Kartor) är en av världens smartaste sajter och appar.
När tjänsten lanserades var den egentligen bara en digital variant av den traditionella kartboken – men med den stora fördelen att du kunde zooma in på gatunivå i hela världen.

Numera har tjänsten många fler funktioner. Du kan använda Google Maps för att söka efter butiker, affärer och sevärdheter – och du kan få tips om de bästa restaurangerna i din närhet.

Det går dessutom att byta ut den klassiska kartvy mot ett högupplöst satellitfoto av många områden – och du kan se bilder av gator och fasader i det tredimensionella Street View-läget.

Men den kanske mest användbara funktionen handlar om vägbeskrivningar. Skriv bara in två adresser i din mobil eller dator så visar Google Maps hur du gör för att ta dit mellan dessa två platser på bästa sätt oavsett om du vill gå, köra eller åka kollektivt.

Spara platser

Det finns som bekant två platser som de flesta av oss oftast vill ta oss till: Hemmet och jobbet. Google Maps innehåller därför en lite undangömd funktion som gör att man kan ange adressen till dessa platser – för att sedan få blixtsnabba vägbeskrivningar. Det här är förstås framför allt praktiskt när du använder mobilappen.

Oavsett var du befinner dig är det bara att välja att du ska ta dig till jobbet/hem. Du får då omedelbart veta hur lång tid det tar och vilka resvägar som finns. I många fall går det även se när nästa buss eller tåg går.

Och du som inte vill ta dig till något jobb kan förstås skriva in någon annan adress som du ofta vill återvända till. Poängen är att du snabbt ska kunna få vägledning till hur du tar dig dit.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning