Googles är den absolut mest använda söksidan och sökresultaten är i allmänhet bra, även om de på grund av annonsering har blivit mindre precisa än tidigare. I sina tidigare dagar var Googles sökresultat ofta mer relevanta än i dag.

Om du försöker söka efter något och en viss irrelevant domän eller webbadress som du är ointresserad av envist visas i resultaten kan du filtrera bort den.
Google-sökning stöder många så kallade sökmodifierare. Du kanske till exempel känner till att du kan skriva site:www.xyz.com efter dina sökord för att bara söka på den specifika adressen eller type:pdf för att söka bara efter pdf-filer.

Sök

På samma sätt kan du vända på steken och utesluta adresser eller domäner från sökningen. Till detta används sökmodifieraren -inurl:.

Det enklaste är att exkludera en hel domän. Du kan skriva den utan både www och com. För att exempelvis söka på en film, men utesluta alla resultat från www.imdb.com, skriv:
star trek -inurl:imdb

Att exkludera en specific adress ur sökningen kan vara lite knepigare, men fungerar oftast, lite beroende på om det finns några interna omdirigeringar på sidan. Men
star trek -inurl:www.imdb.com/title/tt0796366
fungerar oftast. Det finns fler sätt att förfina dina sökningar, så vi kanske återkommer.