Har du funderat på att ändra ditt Facebooknamn? Det kan finnas många anledningar till ett byte, exempelvis:

  • Du har bytt ditt riktiga namn, för- eller efternamn.
  • Du har tröttnat på ditt användarnamn och vill prova ett nytt.
  • Du valde ett löjligt smeknamn från början och vill ha ditt riktiga namn i stället.
  • Valfritt annat skäl.

Det finns två namn i ditt Facebook-konto. Namn är det som visas i din profil och Användarnamn är det som finns i adressen till din profilsida. Båda går att ändra ganska enkelt.

Du måste förstås vara inloggad. Vi visar hur det går till i webbläsaren i din dator, men det går också att göra i en mobil enhet. Observera att Facebook har regler för vad som är tillåtet att använda som namn. Läs mer på www.facebook.com.

Facebook

1. Inställningar

Klicka på den lilla nedåtpilen uppe till höger och välj Inställningar. Klicka på Redigera till höger om Namn. Nu kan du ändra för- och efternamn, samt lägga till ett mellannamn om du vill.


2. Ändra

Observera att du bara kan byta namn en gång var 60:e dag. Du kan också klicka på Lägg till andra namn för att komplettera med exempelvis ett smeknamn. Klicka på Granska ändringen.


Facebook

3. Förhandsgranska

Nu kan du välja om namnet ska visas som förnamn-efternamn eller efternamn-förnamn. Sedan måste du ange ditt lösenord innan du kan klicka på Spara ändringar.


4. Användarnamn

På ungefär samma sätt kan ändra ditt användarnamn. Detta måste vara unikt, eftersom det utgör adressen till din sida, så det kan vara svårt att hitta ett som är ledigt, särskilt om du har ett vanligt namn.