MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC – prisvärt kort för gamers och överklockare

 MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC

Till skillnad från Asus har MSI valt att hålla kvar vid ps/2-kontakten för dig som sitter med en riktigt gammal mus eller ett antikt tangentbord. Här finns också hela åtta externa usb-portar varav två av dem är av typen usb-3.1 (andra generationen).

Moderkortet ger ett gediget intryck med gott om anslutningar. Två av de tre fullstora pci-express-kontakterna är förstärkta för att klara av tunga grafikkort. Här finns också två m.2-platser för snabba ssd-enheter, varav den ena döljer sig under en kylfläns (som du enkelt kan ta bort).

MSI skickar med ett gäng program som är mer eller mindre nyttiga beroende på vilken typ av användare du är. Mystic Light-programmet låter dig kontrollera eventuellt anslutna led-slingor för en mer färgglad upplevelse, förutsatt att du har plexiglaschassi förstås. Men du får även med ett gäng användbara program för att analysera ditt system, uppdatera drivrutiner och firmware samt maxa prestandan i din dator. Command Center och CPU-Z är exempel på riktigt bra program för att hålla koll på ditt system, och vi gillar Game Boost-funktionen som på ett enkelt sätt ger en liten prestandaökning i spel när du aktiverar den. Dessutom står det om programmen i den tryckta medföljande engelska manualen, vilket inte hör till vanligheterna. Manualen är överlag tydlig och bra att ha när vi monterar moderkortet.

 MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC moderkort

I bios kan du välja mellan EZ Mode-läge och avancerat läge, det senare öppnar upp för en hel del inställningsmöjligheter för dig som vill överklocka datorn. Det här kräver givetvis en hel del kunskaper om du tänker pressa ditt system till max. En smart funktion här är att du kan spara ett antal olika profiler och återställa bios om du skulle pressat upp klockfrekvensen för högt. Här finns också bra funktioner för att hålla koll på temperaturer och styra fläktarna efter önskemål.

Ljudkretsen på MSI-moderkortet är Realteks 1220-chip, och det låter faktiskt helt okej när vi spelar spel som Playerunknown's Battlegrounds och Rainbow Six Siege. Något som är mer intressant är att det medföljer ett pci-express-kort med wifi- och bluetooth-modul till moderkortet. Om du har för avsikt att ansluta datorn trådlöst till ditt nätverk är det här en lösning som kan spara dig ett par hundralappar.

I kartongen medföljer även rgb-led-förlängningskablar och splitters, vilket tillsammans med Mystic Light-loggan på kartongen avslöjar att MSI är stolta över den här finessen.

PC för Alla Bäst i test

Omdöme

MSI-kortet andas inte riktigt lika hög kvalitet som Asus moderkort, men det bjuder å andra sidan på lite fler anslutningsmöjligheter och mer mjukvara för att tweaka och hålla koll på ditt system, om du har det behovet. Skillnaden mellan det här kortet och Asus moderkort är dock små men MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC ger överlag lite mer för pengarna.


Fakta MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC

Tillverkare: MSI
Pris: Från 1 989 kr hos Prisjakt.
Chipset: Intel Z370
Formfaktor: ATX
Skärmanslutningar: Displayport, DVI & HDMI
M.2-platser: 2 st
SATA-portar: 6 st
Externa USB-portar: 2 st usb 2.0, 4 st USB 3.0 (gen 1), 2 st USB 3.1 (gen 2)
Gigabit-lan: Ja
Wifi: Ja
Max minne: 64 GB
PCIe x16-platser: 3 st
Led-belysning: Ja
Fläktanslutningskontakter: 6 st
Tillverkargaranti: 3 år

plus

Prisvärt.
Wifi-adapter medföljer.
Flera led-anslutningar på kortet.
Mjukvaran.

minus

Interna usb-3.1-portar saknas.
Inte riktigt samma kvalitetskänsla som Asus-kortet.

Betyg 5 av 5