FRÅGA. Jag bor i centrala Malmö och kan endast få Telia bredband via vägguttag, alltså adsl. Hur länge ska Telia få ta 450 kronor i månaden för ett antikt nät. Jag kan inte ens använda modern utrustning från Telia för till exempel se tv.
Rolf

SVAR. Telia är fria att ta vilka priser de vill för sina tjänster. Däremot är du förstås också fri att välja andra leverantörer. Om du kan få adsl från Telia bör du tekniskt sett också kunna få det från andra företag.

Missa inte: Stor guide – här finns billigaste mobila bredbandet!

Du kan jämföra priser på prisjämförelsetjänster som Compricer och Bredbandsval. Genom att skriva in din adress kan du se vilka möjligheter du har och vad det kostar.

Compricer

Oavsett vilken operatör du väljer så räcker hastigheten i adsl-nätet utan problem för att titta på strömmande tv. Systemkravet för att exempelvis titta på TV4 Play är 8 megabit per sekund – och du som har adsl ska en hastighet på mellan 12 och 60 megabit per sekund (beroende på abonnemang).

Jag föreslår att du tar kontakt med Telias supportavdelning om den hastighet du får inte räcker till för att titta på tv, för då är någonting säkert fel på din utrustning.