Med en Raspberry Pi kan du göra det mesta. Okej, det är kanske en överdrift, men för inte ens 500 kronor får du en minidator som du kan förvandla till allt från en övervakningskamera till en stationär dator, smarta hemmet-hubb eller en spelkonsol. Bland mycket annat.

Vi har skrivit flera omfattande guider kring hur du bär dig åt för att bygga våra favoritsaker. Och det bästa är att det inte ens är särskilt svårt. Åtminstone inte om du följer våra steg.


Bygg din egen smarta hemmet-hubb

Hemautomation är stekhett för tillfället, och allt fler väljer att installera saker som smarta lampor och rörelsedetektorer i sina hem. För att kunna göra detta behöver du något som sköter kommunikationen från nätverket vidare till dina smarta enheter. I den här guiden visar vi hur du bygger din egen superbilliga smarta hemmet-hubb. 

Raspberry Pi

Bygg en fullt fungerande stationär dator

En fullt fungerande dator för typ 400 spänn låter ju helt fantastiskt. Och faktum är att Raspberry Pi gör ett bra jobb som stationär dator, så länge du gör hyfsat basala saker med den – som att läsa e-post, surfa på webben och kolla på film. Här läser du hur du fixar en egen stationär dator med hjälp av Raspberry Pi. 

Raspberry

Bygg din egen övervakningskamera

En övervakningskamera är riktigt smidigt att ha, oavsett om du bor i villa eller lägenhet. Förutom en Raspberry Pi behöver du lite saker, men det är varken dyrt eller svårt att bygga. Här visar vi hur du fixar en egen övervakningskamera på under en timme. 

Raspberry

Bygg din egen nas

En hemmaserver, eller nas som det oftast kallas, är ett väldigt smidigt sätt att lagra och dela med sig av filer på. Med Raspberry Pi är det varken särskilt dyrt, krångligt eller strömkrävande. I den här guiden visar vi hur du bygger din egen nas. 

Raspberry

Bygg din egen mediaspelare

Att koppla en Raspberry Pi till tv:n för att enkelt kunna hålla koll på ditt mediabibliotek är ett av våra favoritområden när det gäller den smarta minidatorn. Med hjälp av programmet Kodi kan du spela de flesta filformat, och få en mediaspelare som är både billigare och bättre än de flesta som finns att köpa. Spana in vår guide för att bygga en mediaspelare av Raspberry Pi.

Raspberry Pi

Bygg en retrodoftande spelkonsol

Bland de vanligaste anledningarna till att folk köper Raspberry Pi är för att kunna spela retrospel på den. Och det är förståeligt med tanke på hur extremt enkelt det är. Med hjälp av mjukvaran Retropie går det att återuppliva barndomens Super Nintendo- eller Commodore 64-dagar. Här visar vi hur du förvandlar Raspberry Pi till en fullt fungerande spelkonsol. 

Raspberry

Raspberry Pi 3 Model B+

Bästa pris just nu: 399 kr