Finanstidningarna rapporterar om en kraftigt ökad förlust för ljud- och e-boksföretaget Storytel. Det hindrar dem dock inte från att släppa en nyhet på hårdvarufronten: En egen läsplatta. Storytel Reader, som den heter, landar i butikerna innan sommaren och vill ge svenskarnas e-boksläsande en skjuts.

– Vår målsättning är att få e-boksläsandet i Sverige att ta fart på riktigt. Kombinationen av Storytel-tjänsten och Storytel Reader är en riktig höjdare för alla som är trötta på att binge-watcha tv-serier i sovrummet. Nu kan folk återigen läsa vid läggdags, precis som som folk gjorde före tv-streamingtjänsternas intåg, säger Jonas Tellander, vd på Storytel, i ett pressmeddelande.

Storytel Reader

Test: Pocketbook Inkpad 3 – Smidig läsplatta med jätteskärm

Storytel Reader är utrustad med fysiska bläddringsknappar och har en bakupplyst e-bläckskärm på 6 tum. Företaget uppger att man satsat på minimalism och ett lättanvänt användargränssnitt. Själva läsaren ska väga mindre än 200 gram. Vid lansering kommer ljudböcker inte att stödjas, men Storytel Reader ska vara förberedd för at kunna erbjuda dem i framtiden.

Något specifikt datum för säljstart har man ännu inte gått ut med, förutom att det sker "före sommarsemestrarna". Då kommer Storytel Reader att kosta 999 kronor.