Ljudet en besvikelse

Högtalarna i Brilliance 328P6AUBREB är däremot rätt torftiga. De ger tunt och skramligt mellanregister, rörig, vass diskant och obefinltig bas. Så det bästa du kan göra där är att ansluta ett par externa via hörlursuttaget eller en av usb-portarna. Det finns dessutom inget vettigt sätt att justera volymen på dem, förutom att böka sig in i den krångliga inställningsmenyn. Är din ljudkälla en dator är det inget problem, men kanske vill du kunna plugga in till exempel en dvd-spelare eller spelkonsol som inte har en enkel egen volymkontroll.

Philips Brilliance 328P6AUBREB
Philips Brilliance 328P6AUBREB har en enkel uppsättning bildingångar, usb-hubb med nätverksport samt ljudportar.

Hur är det med det viktigaste då? Jodå, bildkvaliteten hör till skärmens starkaste kort. Stort färgomfång, god kontrast, 10 bitars färgdjup och stuns i ljusstyrkan sätter sina avtryck, vare sig du jobbar i Photoshop, kollar på Netflix-film eller spelar spel. Vi är förvånade över hur bra den passar för det senare, tack vare extra lyster och mättnad i färgen om vi väljer att ställa in den på det och kort svarstid för att vara en ips-panel.

I för ljusa miljöer kan skärmen te sig lite "mjölkig" med blek svärta, men det beror bara på den matta skärmyta som har en tendens att suga till sig och sprida ut vad som annars skulle vara skarpa reflexer. Med rätt belysning i ett rum har mörka ytor i skärmen djup svärta, och graderingar mellan färger och gråtoner är överlag snyggt jämna. Med standardinställningar tycker vi att bilden drar en aning mot kalla toner, men det är också lätt justerat.

Omdöme

Philips Brilliance 328P6AUBREB gör en hel del intressanta saker, levererar hög bildkvalitet, och lyckas kombinera moderniteter som displayport i usb-kabel och de möjligheter det innebär med mer traditionella funktioner. Handhavandet är inte alltid det bästa, och den har ett par på pappret lovande funktioner som inte lever upp till våra förhoppningar. Men har du lite tålamod och kan lösa dess brister på egen hand så är det här en skärm du kan använda till väldigt mycket.

I testet använde vi HP Omen 880 som testmaskin, en dator vi fått låna in för tester av spel och hårdvara på pc.

Fakta Philips Brilliance 328P6AUBREB

Testad: Maj 2018
Tillverkare: Philips
Bildformat: 32 tum, 16:9 bildförhållande
Paneltyp: IPS, 60 Hz, 10 bitars färgdjup
Bildyta: 2560x1440 bildpunkter
Betraktningsvinkel horisontell/vertikal: 178/178 grader
Ljusstyrka (uppgiven): 450 cd/m2
Kontrast (uppgiven): 1 200:1 verklig, 50 000 000:1 dynamisk
Rensponstid (GtG): 4 ms
Höj/sänkbar: Ja 180 mm
Pivot: Ja
Bildingångar: Hdmi 2.0, vga, displayport 1.2 via usb c
Övrigt: Usb-hubb, usb c 3.1 gen 1 till 2 st usb 3.0
Storlek: 74,2 x 27 x 47,7 cm
Vikt: 9,7 kilo
Garanti: 3 år
Pris: Från 4 300 kronor hos Prisjakt.

plus

God bildkvalitet
Mycket rörlig och flexibel
Inbyggd dockningsstation

minus

Småtråkig design
Trista högtalare
Få portar i usb-hubben

Betyg 7 av 10

Philips 328P6AUBREB Pris vid test: 4300 kr.

Bästa pris just nu: 4288 kr