Samsung är ett av världens största och mest kända företag. Men när företaget grundades var det ett helt annat företag än det vi är vana vid i dag. Genom åren har de pysslat med många saker utöver mobiltelefoner och tv-apparater.

Samsung nudlar

1. Allt började med nudlar

Samsung grundades i Korea 1938 och var då långt ifrån det världsomspännande megaföretag det är i dag. Med 40 anställda jobbade man med matvaror, som torkad fisk och nudlar. Mobiltelefonerna kom långt senare.

Läs även: 9 saker du inte visste om livet på Google


2. Ambitiöst namn

Samsung betyder "Tre stjärnor" och kommer från hanja-ordet (hanja = kinesiska tecken inlånade i det koreanska språket) Samsung (三星). I ordet har företaget valt att "tre" står för stort, talrikt och kraftfullt (på engelska: big, numerous, powerful).

Läs även: 19 häftiga fakta om internet som får dig att tappa hakan


Samsung bygger hus
Foto: CC WikimediaPetronas Towers i Kuala Lumpur, Taipei 101 i Taipei och Burj Khalifa i Dubai.

3. Samsung bygger hus

Under åren har Samsung slagit sig in på fler områden än konsumentteknik. Bland annat försäkringar, detaljhandel och byggkonstruktion. Vad många nog inte vet är att byggdelen av Samsung, Samsung C&T Corporation (Construction & Trading Corporation), ligger bakom världskända landmärken som Taipei 101, Burj Khalifa i Dubai och ett av tvillingtornen i Petronas Towers i Kuala Lumpur.

Läs även: Toknördiga saker du inte visste om dina gamla tv-spel


Samsung vapen

4. … och futuristiska vapen

På gränsen mot Nordkorea skaffade Sydkorea 2003 automatiska vapen som vaktar gränsen. Vapnen har bland annat inbyggd övervakning, spårning och röstigenkänning. Vapnet utvecklades av just Samsung (i dag tillhör den grenen av Samsung Hanwha Aerospace).

Nästa sida: Tredagarsutskällningen som formade företaget och alla Samsung logotyper genom tiderna.