FRÅGA: Jag har fått det ett meddelande som säger som här Varning om nätverk med datapriser. VI har märkt att anslutningen med rörlig kostnad för datatrafik kan innebära extrakostnader. Outlook arbetar offline för att förhindra datapriser.

Jag förstår inte varför och inte hur jag kan stänga den. Jag har frågat min leverantör Comhem och de visste ingenting så det måste vara någon uppdatering i Outlook som har strulat till det.
Tuula

Datapris

SVAR: Det är en varning om att det kommer att förbruka surfmängd från mobilt bredband varje gång du använder Outlook. Om du inte har mobilt bredband så kan du stänga av den funktionen.
Enklast hittar du detta längst ned till höger på bildskärmen där du ser ikonen för ditt nätverk och anslutning.

Klicka på den och välj nätverk och sedan Egenskaper. Där finns ett reglage som heter Anslut med datapriser. Om du har fast bredband så stänger du av det reglaget.

Du kan dessutom gå in i Outlook. Öppna menyn Skicka ta emot så finns knappen Arbeta offline. Kolla så det inte blivit något fel där.
Pelle Penna

Fotnot: Den här frågan fick sitt svar på vårt supportforum Eforum. Här kan du ställa frågor och diskutera teknik med massor av andra användare. Läs mer på www.eforum.se.