HP:s gamingavdelning har lanserat ett gäng nyheter under en egenregisserad spelfestival i Peking. Prylarna är åtta till antalet, men vi väljer att berätta om de fyra största. Den nya uppställningen frontas av en uppdaterad version av företagets Omen 15-laptop. Denna gång får vi trendmässigt tunna skärmkanter som minskar bredden med 7,4 procent jämfört med föregående modell – datorn har även blivit marginellt tunnare och lättare. Skärmstorleken är 15,6 tum.

Som vanligt när det kommer till speldatorer har du en mängd olika konfigurationer att välja mellan. På insidan hittar vi Intels 8:e generations Coffee Lake H-chipp med upp till sex kärnor. Grafikkortet kan maxas upp till Geforce GTX 1070 med Max Q-design som är ämnade för riktigt tunna laptops. På displaysidan kan man välja mellan 1920x1080 vid 60Hz, 1920x1080 vid 144Hz (G-Sync) eller 4k vid 60Hz. I minnesväg går maxgränsen vid 32 GB DDR4/2666-ram.

HP går hårt in för att erbjuda mycket prestanda för pengarna. Den billigaste konfigurationen av Omen 15 går lös på 999 euro – något exakt svenskt pris har vi inte blivit informerade om ännu. Då får du en fyrkärnig Core i5-krets, 8 GB ram-minne, Geforce GTX 1050 Ti, 1920x1080-skärm och en ssd på 128 GB. HP:s nya speldatorer landar någon gång i juni.

HP Reactor mouse, mindframe headset
Reactor Mouse och Mindframe Headset.

En lite mer udda nyhet är HP:s nya Mindframe-headset, som vill motverka svettiga öron under långa spelsessioner. Inuti öronkåporna sitter termoelektriska enheter som använder patenterad teknik för att aktivt kyla ned öronen genom att leda ut värme från akustikkamrarna. Lurarna bjuder också på virtuellt 7.1-surroundljud signerat DTS:Headphone X, rgb-belysning och usb-a-kompatibilitet med "de flesta enheter". Headsetet får en prislapp på 199 euro och släpps först i oktober.

HP Sequencer
HP Sequencer.

I övrigt lanserades HP Sequencer, ett nytt mekaniskt tangentbord med optiska sensorer, vilka enligt tillverkaren själv har tio gånger snabbare responstid än traditionella, metalliska brytare. Optiska sensorer finns också i nya musen Reactor Mouse, som har en sladd i aluminium som ska göra den mindre benägen att rulla ihop sig. Onekligen ett intressant designval som ska bli intressant att prova i verkligheten. Den optiska sensorn på undersidan är på 16 000 dpi. Reactor släpps i juli för 79 euro.